CZK/€ 25.165 +0,04%

CZK/$ 23.481 +0,05%

CZK/£ 29.375 +0,05%

CZK/CHF 25.729 +0,16%

12. 07. 2017

0 komentářů

Janet Yellen polila akciové trhy živou vodou

 

Šéfka Fedu Janet Yellen svým projevem vlila akciovým trhů čerstvou krev do žil, když naznačila, že Fed pravděpodobně nebude spěchat se zvyšováním úrokových sazeb, poněvadž inflace zůstává stále pod cílem centrální banky. Monitory akciových obchodníků a analytiků se tak zazelenaly. V Evropě s výjimkou finančních titulů, které připisují „jen“ 0,7 %, rostou všechny hlavní sektory o více jak jedno procento. Hlavními tahouny s více jak dvouprocentními zisky jsou akcie farmaceutických a energetických společností. Celoevropský index Stoxx 600 v odpoledních hodinách roste o 1,5 %.

Loading



 

Výrazně slabší reakci vidíme na americkém kontinentě. I zde se sice všechny sektory nacházejí v plusu, nicméně hlavní index S&P 500 přidává pouze půlku toho, co jeho evropský konkurent. I průmyslový index Dow Jones připisuje 0,7 %, což mu ale stačí k novému historickému rekordu. Akcie ropných společností pak mimo to podporují i zprávy o nižších zásobách černého zlata.

Pražská burza za vývojem západoevropských indexů zaostala. Index PX si dnes polepšil pouze o čtvrtinu procenta. Nejvyššímu růstu se těšili opět akcionáři CME, když její akcie vzrostly o 1,5 %. Po zlepšeném ratingovém výhledu agentury Moody’s dnes konkurenční Standard&Poor’s uvedla, že rating společnosti umístila do revize a nové ohodnocení bude stanoveno po dokončení prodeje slovinských a chorvatských aktiv. Z velkých emisí v plusu uzavřely akcie Komerční banky (+0,75 %), ČEZ (+0,5 %) nebo Monety (+0,3 %), naopak rakouská Erste utrpěla půlprocentní ztrátu. Obchodní aktivita byla podprůměrná, když zobchodovaný objem nedosáhl ani 400 mil. CZK.

MIROSLAV FRAYER, KOMERČNÍ BANKA

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Generační rozdíly v investování. Více než 30 % mladých lidí si aktivně spoří na důchod už teď

Každá generace je definována vlastní perspektivou, která vznikla v důsledku generačního historického kontextu a společenských vlivů. Pokud jde o peníze a investice, každá z nich má své zakořeněné investiční postoje, které reflektují ekonomické podmínky, technologický pokrok a celkovou kulturní vyspělost dané doby. Podívejte se blíže na investiční […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024

Do čeho investovat v době války?

Může se zdát, že mezi rizikem a nejistotou je pouze minimální rozdíl, ale není tomu tak. Riziko znamená, že lze na základě přiměřeného datového vzorku vyčíslit pravděpodobnost, zatímco v případě nejistoty je podobná kvantifikace nemožná. Geopolitické události se ze své podstaty pojí s nejistotou a mají širší paletu neznámých […]

Text: Redakce

25. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *