CZK/€ 25.080 -0,02%

CZK/$ 22.459 -0,11%

CZK/£ 29.896 +0,07%

CZK/CHF 26.439 -0,30%

12. 04. 2017

0 komentářů

Světová ekonomika nabírá rostoucí tempo

 

Šest let neuspokojivého hospodářského růstu nyní nabírá opačný směr. Světová ekonomika znovu ožívá, ale i přesto se musí vyrovnat s protekcionismem a politickou nejistotou.

Loading



 

Dobrou zprávou je, že po šesti letech neuspokojivého růstu světová ekonomika nabírá na tempu,“ uvedla Lagardeová. „Současně jsou zde jasná rizika: politická nejistota, meč protekcionismu, který visí nad světovým obchodem a přísnější finanční podmínky,“ dodala.

Hlavní obavy panují z protekcionismu Spojených států, které hodlají omezit dovoz levného zboží z Mexika a Číny. Pakliže chce světové hospodářství dále růst, pak je velmi důležité, aby trhy jednotlivých zemí zůstaly otevřené.
Zdroj : CeskeNoviny.cz

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů


Související články

Podhodnocené americké akcie: Potenciální příležitosti pro investory

V současném tržním prostředí představuje několik podhodnocených amerických akcií atraktivní příležitosti pro investory, kteří chtějí využít neefektivity trhu. Tyto akcie nabízejí potenciál k výrazným ziskům, protože se obchodují pod svou vnitřní hodnotou. Zde je bližší pohled na ty, které stojí za zmínku.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

16. 09. 2024

Komentář: Stagnace je smrt, Evropa potřebuje tři Marshallovy plány            

Dlouho očekáváný report Budoucnost evropské konkurenceschopnosti, kterou koordinoval Mario Draghi, je na světě. Jaké jsou hlavní závěry? V 90. letech byla produktivita v západní Evropě zhruba na úrovní USA. Evropu trápí zpomalování růstu již od počátku tohoto století. Po většinu tohoto období bylo zpomalování růstu považováno za […]

Text: Redakce

11. 09. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *