CZK/€ 25.175 +0,04%

CZK/$ 23.482 +0,00%

CZK/£ 29.451 +0,26%

CZK/CHF 25.753 +0,09%

03. 11. 2010

0 komentářů

Živnostníci, těšte se, ubyde papírů a zlevní televize

 


 

Praha – Nižší koncesionářské poplatky za televize a rádia nebo odstranění nadbytečných výkazů a evidencí. To jsou některé z návrhů, které mají hlavně malým a středním podnikatelům ulevit od přílišné byrokracie.
Ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek, do jehož kompetence patří „dohled nad podnikáním“, slibuje zrušit alespoň třicet byrokratických omezení ročně a navázat tak na svého předchůdce Martina Římana (oba ODS).
Online deník Aktuálně.cz získal od ministerstva předběžný návrh změn, které mají přijít na řadu v první fázi. Mimo jiné má skončit i vládní nařízení, určující firmám termíny, v nichž musí vymalovat své prostory – jeden z letošních kandidátů na titul Absurdita roku (o výsledcích ankety jsme podrobněji psali zde).
K odstranění nadbytečné zátěže ale zřejmě dojde nejdříve ve druhém čtvrtletí příštího roku. Zatím jde totiž jen o záměry, které ještě ani neprošly připomínkovým řízením. Případné novely zákonů pak bude muset schválit Parlament, zcela určitě tak nestihnou platit už od ledna či února 2011.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *