CZK/€ 25.145 -0,12%

CZK/$ 23.453 -0,12%

CZK/£ 29.417 -0,12%

CZK/CHF 25.692 -0,24%

14. 09. 2010

0 komentářů

Výzkum: Salmonela je třikrát častější u kuřat z dovozu

 


 

Praha – Nebezpečné bakterie salmonely se vyskytují až třikrát častěji v kuřecím mase z dovozu než v kuřatech z domácí produkce. Vyplynulo to z testu Vysoké školy chemicko-technologické, jehož výsledky dnes prezentovala na tiskové konferenci Agrární komora.
Zatímco u vzorků, které pocházely z dovozu, prokázaly zkoušky přítomnost patogenu ve 46 procentech případů, u vzorků označených původem ČR dosáhl jeho výskyt 14 procent. Podle komory by proto měl stát zintenzivnit kontroly zejména dováženého masa a čeští zákazníci by měli spíše preferovat kuřata od domácích producentů.

Kontrole provedené v červenci tohoto roku bylo podrobeno celkem 34 vzorků kuřecího masa, z nichž 13 bylo z dovozu. Dovážené kuřecí pocházelo především z Polska (10 vzorků), dva výrobky byly dovezeny z Brazílie, jeden z Francie.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *