CZK/€ 25.145 -0,12%

CZK/$ 23.453 -0,12%

CZK/£ 29.417 -0,12%

CZK/CHF 25.692 -0,24%

06. 09. 2009

0 komentářů

Nejpoctivější způsob zbohatnutí je podle Čechů vynález

 


 

Brno – Peníze dělají peníze, bohatí lidé jsou svobodnější než ostatní a užijí si více zábavy. A nejpravděpodobnější způsob, jak poctivě vydělat mnohamilionové částky je sázka v loterii. To si o bohatství a sázení myslí Češi podle průzkumu agentury Gfk pro společnost Sazka.
Převážná většina dotazovaných, přes 90 procent, se domnívá, že bohatí lidé mají hlavně více příležitostí k dalšímu bohatnutí, ale také si užívají více zábavy a svobody. Češi si však zároveň uvědomují, že s velkým majetkem se pojí i velká odpovědnost a starosti. Možná i proto by opravdu bohatými chtělo být 72 procent lidí.
Zajímavé jsou rozdíly v krajích, které průzkum ukázal. Zatímco ve Středočeském kraji a Praze by chtělo být bohatými přes 80 procent dotázaných, ve východních a severních Čechách přes 70 procent lidí, mezi boháče by se chtělo zařadit jen 55 procent Jihočechů.
Poctivá cesta k bohatství? Vynálezy a loterie
Respondenti, jejichž složení podle Gfk odpovídalo skladbě obyvatelstva v České republice, se v převážné většině shodli i na hlavních způsobech, jak „poctivě“ zbohatnout.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *