CZK/€ 25.025 -0,26%

CZK/$ 23.283 -0,71%

CZK/£ 29.238 -0,34%

CZK/CHF 25.669 -0,18%

Text: Redakce

21. 05. 2012

21 komentářů

Euro: Vítězem testu finančně poradenských společností je Fincentrum

 


 

V rámci testu týdeníku Euro bylo hodnoceno šest kritérií. Jedním z nich byla vlastnická struktura, u níž nejvíce bodů ztratila ZFP akademie, která je 10% vlastníkem penzijního fondu AEGON, a tudíž nemůže být podle autorů testu v rámci penzijní reformy zcela objektivní, a Partners, kteří jsou akciovou společností s listinnými akciemi na majitele, a tudíž není zřejmá majetková struktura společnosti.

U počtu penzijních fondů ztratila body pouze OVB, která spolupracuje jen se šesti (ostatní mají kompletní nabídku) a i po transformaci chce spolupracovat jen „s rouzumným počtem“ penzijních společností.

Vzdělávání má podle Eura nejlepší společnost Partners, která připravuje zájemce na evropský certifikát EFPA. V závěsu je Fincentrum a OVB, které ztrácejí jen 0,5 bodu. Nejhůře dopadla ZFP akademie se svým centrálním vzděláváním, za které získala jen 2,5 bodu z 5.

V edukaci veřejnosti vedou Partners díky přednáškám o finanční gramotnosti pro veřejnost, dvoum finančním serverům a newsletteru pro klienty. V těsném závěsu s půlbodovou ztrátou je Fincentrum, které pouze nepořádá edukativní semináře pro veřejnost. V tomto bodě jsou ale všechny společnosti nadprůměrně zapojeny a nejhorším oceněním bylo 3,5 bodu z 5.

Provize vyplácené poradci se ve třech společnostech liší mezi jednotlivými penzijními fondy. Plné hodnocení tak získaly pouze Partners a ZFP akademie, které vyplácejí stejnou výši provize za zprostředkování libovolného penzijního fondu.

REKLAMA

Do hodnocení byly zahrnuty též pravidelné testy časopisu Finanční poradce, v nichž vítězí Fincentrum před OVB Allfinanz a na posledním místě se třemi body zůstávají Partners.

Celkové pořadí

  1. Fincentrum
  2. Partners
  3. Broker Consulting
  4. ZFP akademie
  5. OVB Allfinanz

Loading

Vstoupit do diskuze 21 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Diverzifikaci portfolia pomocí FX. Proč a jak na to?

Nejdůležitější investiční strategií je diverzifikace. Devizové prostředky (FX) jsou sice v tomto ohledu často podceňovány, mohou však pomoci zvýšit stabilitu portfolia i rizikově vážené výnosy. FX mohou prohloubit diverzifikaci tím, že sníží přílišnou expozici vůči domácí měně, umožní správu závazků v cizích měnách, budou generovat pasivní příjem, případně nabídnou […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024

Rozdělený dluhopisový trh

Akcie a dluhopisy vykázaly v roce 2022 po delší době shodný vývoj, když společně zaznamenaly výraznější propady. Stejný směr nalezly obě třídy aktiv i v roce 2023, ale tentokrát udělaly investorům radost a shodně přinesly výrazné kladné zhodnocení. Co se týká letošního vývoje, dostál vzájemný vztah mezi akciemi a […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • Původní kolemjdoucí

    21 května, 2012

    Můžete zveřejnit podrobnější výsledky? Bez nich mi přijde tato zpráva poněkud bezzubá.

    Odpovědět

  • lojza

    21 května, 2012

    Je to v příloze dnešního Eura o penzijní reformě, malý přehled mezi jinými články. Zbytečně to nafukují.

    Odpovědět

  • alechin

    21 května, 2012

    jen to preludium jasne svedci o tom zajmu – pokud nejaky PF vlastni poradenskou spolecnost, je to IHMO skoro stret zajmu a tudiz by za to mely byt minus body a ne naopak.

    Odpovědět

  • Původní kolemjdoucí

    21 května, 2012

    Který PF vlastní poradenskou společnost, nezaregistroval jsem toto propojení.

    Odpovědět

  • cuba

    28 května, 2012

    Asi to pan myslel obracene :)

    Odpovědět

  • zamecnik

    21 května, 2012

    Můžeme. Po domluvě s časopisem Euro zítra přetiskneme celý článek s kompletními výsledky hodnocení.

    Odpovědět

  • [Autor příspěvku zneužil cizí jméno, proto bylo odstraněno]

    21 května, 2012

    Tak tento článek je krásnou ukázkou našeho státu…je až s podivem, jakým způsobem je článek napsaný…a hlavně, finanční poradenství je pro lidi a ne pro provize atd…takže nechápu co tím chtěl autor říci…a už vůbec nebudu mluvit psát o tom, že tento server vlastní fincentrum…takže kluci pěkně jste si to napsali…

    Odpovědět

  • Tomáš Jedno

    21 května, 2012

    Je to test Eura jako časopisu nebo Fincentra? Nechápu ten komentář.

    Odpovědět

  • Tom

    21 května, 2012

    A je to tady!Tak dlouho nemohl p.Stuchlík rozchodit neúspěch Fincentra v testu poradců,až ho napadla spásné myšlenka.Vyhrajeme test také.A je to tu.Na každého trochu té špíny (vlastnictví,to nejvíc ovlivňuje kvalitu poradenstvi,to je přeci jasné)a je to doma:-)Myslím,ze zeměkoule uz je pro Fincentrum malá.Chce to vyšší ligu.Nejlepsi poradenská firma ve vesmíru.To by byl argument!

    Odpovědět

  • Původní kolemjdoucí

    21 května, 2012

    ale no tak, na konspirační teorie je ještě čas :-)

    Odpovědět

  • Tom

    21 května, 2012

    Je to jako vždy, očernění ostatních soupeřů, rány pod pás a oslava bez potlesku.

    Odpovědět

  • Jan Sokol

    21 května, 2012

    1/ Portál vlastní Fincentrum
    2/ Na posledním místě nejsilnější konkurence (dle počtu registrovaných lidí a klientů)
    3/ O kvalitě nabízených produktů nebo opravdovém testu práce ani slovo.
    I student prvního ročníku PR zaměření to umí méně okatě. Stejně tak kvalifikovaně můžu psát články a dokazovat, že Češi v hokeji určitě porazí Slováky, protože mají lepší vzájemnou bilanci…

    Odpovědět

  • pifka

    21 května, 2012

    No a co jako že portál vlastní Fincentrum? Je to test časopisu Euro, vole

    Odpovědět

  • Původní kolemjdoucí

    21 května, 2012

    A…? Jen tak na okraj, z čeho že generují tiskoviny zisk?

    Odpovědět

  • Petr

    21 května, 2012

    Nechápu pořád podobné testy poradenských společností. Tohle je vždycky jen a jen subjektivní, podle mě to nikdy nejde takto zhodnotit. A upřímně si myslím, že jedno z nej kritérií je rovnost provizí, tam fincentrum vůbec není a přitom vyhráli. Článek a test úplně k ničemu dle mého názoru.

    Odpovědět

  • krocan

    21 května, 2012

    Asi to cinlý nebude, ale co se týká hodnocení, opravdu hodně se ztrapnila redakce Eura. Test nemá úroveň. je to takové jedna paní povídala. Z toho snad ani Stuchlík mít radost nemůže. Jen se zeptejte redakce Eura, jak se dostala k informacím, ze kterých vycházeli.

    Odpovědět

  • páprda

    22 května, 2012

    Ty jsi dobrej manipulátor :))

    EURO:
    „Posuzovali jsme zároveň aktivity osvěty v oblasti zajištění na stáří a jak poradci přispívají k informovanosti obyvatel. Všichni respondenti se více či méně o edukaci veřejnosti snaží, plného počtu bodů dosáhla společnost Partners, jejíž webové projekty vykazují vysokou návštěvnost.“

    Inžynýr: „V edukaci veřejnosti vedou Partners díky přednáškám o finanční gramotnosti pro veřejnost, dvoum finančním serverům a newsletteru pro klienty. V těsném závěsu s půlbodovou ztrátou je Fincentrum, které pouze nepořádá edukativní semináře pro veřejnost.“

    Prej tě nikdo nečte :)))

    Odpovědět

  • vasek

    22 května, 2012

    slušné… :-)

    Odpovědět

  • Rotor

    23 května, 2012

    Jelikož mají největší poradenské společnosti řádově tisíce poradců, tak se „test kvality poradenství“ udělat nedá. Ale jinak gratulace pro Fincentrum, příště vyhrajeme MY.

    Odpovědět

  • Mirka

    28 května, 2012

    Kdo se v tomto hodnocení zabýval, přímo poradenstvím a nechal si udělat propočet na důchod? Mám takový pocit, že mi tady něco nehraje a hraje se jen na to, kdo je větší a kdo má jaké majetkové poměry, koho ale zajímá, jaké majetkové poměry mají, jen ty, kdo to umí spočítat. Takže se chytněte za nos a zkuste být trošku zaměření víc na ty lidi, než pořád jen na sebe.

    Odpovědět

  • Josef

    1 června, 2012

    Věřím je takové statistice, kterou si sám zfalšuji…… Jinak jak je za tím Zámečník, tak je to levá! Píše na objednávky svých chlebodárců, co na tom , že zajištění důchodového připojištění je jen zajištění příjmů důchodových fondů a investoři VŽDY zamáčknou slzu, když vidí výsledky!!!

    Odpovědět