CZK/€ 25.200 +0,18%

CZK/$ 23.143 +0,22%

CZK/£ 29.467 +0,04%

CZK/CHF 26.168 -0,02%

Text: Petr Zámečník

07. 09. 2015

8 komentářů

Broker Consulting si našel banku. Spolupracuje s mBank

 


 

Finančně poradenská společnost Broker Consulting hledá nové příležitosti. K těm jí má pomoci strategické partnerství s mBank. „Od Broker POINTů si slibujeme další růst naší společnosti,“ říká Petr Hrubý, statutární ředitel Broker Consulting, a dodává: „Partnerství s mBank je pro nás ideální příležitostí vytvořit něco nového, co v České republice dosud v takovém rozsahu nebylo.“

Úzké partnerství mezi bankou a finančně poradenskou společností ovšem není nic nového. V roce 2010 zahájila partnerství s UniCredit Bank finančně poradenská společnost Partners Financial Services, která také spolupracuje s bankou na principu franšíz. V rámci franšízových poboček Partners je zaintegrována též pobočka banky.

Zajímavost: České národní bance (ČNB) se nelíbilo označení „Partners banka“, protože finančně poradenská společnost nemá bankovní licenci. Spor o značku ČNB vyhrála a Partners značku nesmějí používat.

„Pevně věřím, že máme stejné hodnoty,“ komentoval zahájení spolupráce Paweł Kucharski, generální ředitel mBank pro ČR, a dodal: „Velice dobře se k sobě hodíme. Jsme digitální bankou s dlouhodobou historií a máme jedny z nejlepších produktů. Nyní máme 550 tisíc klientů. Do konce roku 2018 chceme získat celkem 700 tisíc klientů.“

„4 – 5 let jsme usilovali o strategické partnerství s některou bankou. Hledali jsme někoho, kdo bude silný v bankovních službách a přímém bankovnictví. Hledali jsme také model pro následný servis,“ uvedl Petr Hrubý.

REKLAMA

BrokerPOINT bude k dispozici nejen současným poradcům Broker Consulting, ale i externím zájemcům. Franšíza by měla přinést přibližně 20 % klientů navíc a také přilákat ke spolupráci lidi, kteří nechtějí pracovat na principu klasického poradenství. Jedná se tak o podobný koncept, jaký před lety spustili Partners s UniCredit Bank v rámci svých franšíz.

Do konce roku 2017 chce Broker Consulting otevřít až 70 franšízových poboček. První z nich by měla být k dispozici již do konce roku 2015 v Praze. Ta by měla být jakousi výkladní skříní franšízového konceptu. Pobočka nebude mít pokladnu, ovšem místo ní bude vybavena vkladomatem. Broker Consulting si chce stanovit vysoké nároky na provozovatele franšízy i na její zaměstnance –na každé pobočce by měli být stabilně 2 – 3 pracovníci.

„Klíčovou službou klientů BrokerPOINTů bude OK Finanční plán,“ uvedl Radim Štantejský, který v rámci produktového týmu koncept připravoval a který zároveň povede první franšízovou pobočku.

Podle Petra Hrubého se franšízový koncept od konkurence bude odlišovat tím, že na BrokerPOINTu budou k dispozici i produkty jiných bank než mBank a bude k dispozici též realitní kancelář. Ovšem i v rámci franšízy Partners mohou poradci nabízet i jiné bankovní produkty než UniCredit Bank (např. hypotéky), a tak odlišností zůstává především realitní kancelář ze skupiny Broker Consulting.

Příprava obchodního místa bude stát přibližně 900 tis. Kč. Konkrétní částka pochopitelně závisí na lokalitě, kde se bude BrokerPOINT nacházet. Poplatky, které bude provozovatel franšízy platit společnosti Broker Consulting, budou podle Petra Hrubého poloviční, než jaké jsou na trhu obvyklé. Franšízant společnosti Partners v současnosti platí 18 tis. Kč měsíčně a měl by dostávat až 80 % provize inkasované od finanční instituce. Jiná podobná spolupráce mezi bankou a finančně poradenskou společností v současnosti na českém trhu není. Franšízant Broker Consulting bude pobírat 72 – 80 % provize a platit 9 tis. Kč měsíčně. Pokud by konkurence měsíční poplatek snížila, upraví jeho výši i v BrokerPOINTech.

Loading

Vstoupit do diskuze 8 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články

Je už pozdě nakupovat bitcoin?

Vzhledem k nedávnému růstu hodnoty bitcoinu a očekávání překonání jeho rekordní hodnoty vyžaduje rozhodnutí do něj investovat důkladné pochopení dynamiky trhu a souvisejících rizik. Bitcoin vykazuje v průběhu času výrazný růst, a to i pro ty, kteří kryptoměnu nakoupili za nejvyšší ceny. Je však velmi důležité si […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

13. 03. 2024

Maximální roční příjmy pro výpočet důchodu

Od roku 2008 se sociální pojištění platí pouze do dosažení maximálního vyměřovacího základu, z částky nad strop se již sociální pojištění neplatí a tyto příjmy tedy nevstupují do výpočtu starobního důchodu. Nadstandardní příjmy před rokem 2008 tedy ovlivňují výši důchodu více než od roku 2008. Podívejte se na […]

Text: Petr Gola

Foto: Shutterstock

12. 03. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • 8 září, 2015

    ve franšíze Partners market žádný franšízový poplatek není, pokud nemáte na mysli náklady na provoz bankovního koutku ve výši cca. 11k, což je platba za bezpečnou linku a rentalizaci zařízení a vybavení, server, rack, kopírka, spotřební materiál apod.

    18.000 Kč je franšízový poplatek v Unicredit Express. ale tam je zase zdarma pobočka.

    Odpovědět

  • jo, jo

    8 září, 2015

    když už to kopíruje, tak by to mohl aspoň okopírovat správně. :)

    od Fincentra okopíruje realitku – špatně a nesmyslně.

    od Partners okopíruje franšízový koncept a vezme si na to experta, který to posral už v Unicreditu. to je prostě Hrubý. :)

    Odpovědět

  • Burgund

    8 září, 2015

    A jéje závistivec to chce shodit…:-) Realitka šlape, Broker Pointy vypadají skvěle. Sorry, ale zdá se, že vám zbudou jen očíčka pro plakání. Hrubý je borec! Borkovec taky, Stuchlík taky. Umějí to.

    Odpovědět

  • Pepa

    8 září, 2015

    Slyšel jsem, ze se francizy Unicreditu moc panterakum neosvedcily. Kdyz jedu okolo, vidim tam bud nikoho, nebo sediciho chlapika v kravate, takze se te informaci da asi verit.
    Az 80% provize? No to verim, ze lidem z multaku to pripada moc. U Broker-poolů 80% ovsem dostavaji konzultanti, a to ani nemusi platit 18, ani 9 tisic mesicne a vkladat 900 tisic jednorazovku, nehlede na povinnodt dodrzet brand atd. Za mě francizy tedy ne.

    Odpovědět

  • 8 září, 2015

    Denně jezdím kolem franšízy Partners tady v Brně na Nových sadech a vidím to samé: dovnitř vypulírovaní mladí kluci oblečení podle posledních trendů (poradci Partners), ven taktéž, klienta jsem ještě neviděl (jen vybírat peníze u bankomatu UniCredit Bank, který je hned u dveří pobočky). Ale třeba tam chodí klienti a zákazníci až večer, když kolem nejezdím…

    Odpovědět

  • In

    8 září, 2015

    Prý mladí kluci. 😉 kéž by. pokud je vám 60 tak se to tak dá říci.

    Odpovědět

  • 8 září, 2015

    Tak určitě… :0)

    Odpovědět

  • in

    8 září, 2015

    si zkuste klikat do registru PPZ a ano 35 let je samozřejmě hodně mladý, ale najděte tam ty stovky mladých dětí, ať to nejsou jen řečičky

    Odpovědět