CZK/€ 25.145 -0,12%

CZK/$ 23.453 -0,12%

CZK/£ 29.417 -0,12%

CZK/CHF 25.692 -0,24%

05. 12. 2012

0 komentářů

Subjekty:

Obliba prémiových devizových produktů u klientů Citibank roste

 


 

„Prémiové devizové produkty doplňují v Citibank nabídku investování do podílových fondů a pravidelně vydávaných strukturovaných dluhopisů, a představují tak další možnost krátkodobého zhodnocení volných finančních prostředků,“ říká Veronika Špaňárová, ředitelka retailového bankovnictví Citibank a dodává: „Zejména v současné době, kdy jsou pro finanční trh charakteristické nízké úrokové sazby, oceňují naši klienti další alternativu pro zhodnocení svých finančních prostředků.“

Prémiové devizové produkty nabízejí atraktivní potenciální výnos, jenž je navázaný na vývoj vybraných měnových párů, mezi které v současnosti patří libovolné kombinace měn: česká koruna, euro, americký dolar, britská libra a švýcarský frank. Doba splatnosti prémiových devizových produktů se pohybuje od jednoho týdne do tří měsíců. Tento moderní investiční nástroj je vhodný například pro vytvoření vyváženého investorského portfolia, pro využití k měnovým spekulacím či pro plánovanou měnovou konverzi.

V případě zájmu o investování do prémiových devizových produktů složí klient u Citibank Europe plc jistinu na určité časové období s předem známou mírou výnosu. Při splatnosti produktu banka v závislosti na tržních podmínkách klientovi buď vyplatí jistinu a výnos v původní měně jistiny, nebo banka provede konverzi jistiny a výnosu na předem dohodnutou měnu za použití předem dohodnutého kurzu.

Zadávání obchodů s prémiovými devizovými produkty probíhá ve spolupráci s bankéři za využití moderní platformy, na které klienti jasně vidí, jak mechanismus produktu funguje, jakého výnosu mohou dosáhnout a za jakých podmínek dojde k výplatě jistiny a výnosu v jedné či druhé měně. Všechny tyto podmínky produktu lze také v rámci možností trhu nastavit dle indivudálních přání klienta. Zadávání obchodů s prémiovými devizovými umožňuje Citibank i po telefonu.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Marcel Gajdoš: Produkty s prémimovým interchange nemáme a zavádět nebudeme

Evropská komise řeší problematiku vysokých mezibankovních poplatků při platbě kartou. Ty dosahují až 1,6 % z každé transakce. „Prémiové produkty vůbec nemáme ani neplánujeme zavádět,“ říká Marcel Gajdoš, regionální manažer pro Českou a Slovenskou republiku společnosti VISA.

Text: Petr Zámečník

17. 07. 2014


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *