CZK/€ 24.745 +0,14%

CZK/$ 22.792 +0,00%

CZK/£ 28.930 +0,33%

CZK/CHF 25.049 -0,10%

17. 04. 2024

0 komentářů

Amundi a Victory Capital oznamují plány na vytvoření strategického partnerství

 

Amundi a Victory Capital (Nasdaq: VCTR) dnes oznamují, že podepsali Memorandum o porozumění, na jehož základě se Amundi US sloučí se společností Victory Capital. Společnost Amundi se stane strategickým akcionářem ve Victory Capital a dojde k uzavření dlouhodobých globálních distribučních dohod. Navrhovaná transakce případně umožní vytvoření širší americké investiční platformy pro klienty obou firem, zajistí Amundi přístup k lepším správcovským možnostem v rámci USA a rozšíří globální distribuci pro Victory Capital.

Loading



 

Navrhovaná transakce přinese klientům obou firem širší nabídku tříd aktiv, včetně dluhopisů, akcií, a multi-asset investičních strategií nabízených prostřednictvím různých investičních nástrojů jako řízené účty, ETF, podílové fondy, UCIT, kolektivní trustové fondy a modelová portfolia.

Victory Capital je rychle rostoucí, americká, diverzifikovaná společnost, která se zabývá správou aktiv s prokazatelnými výsledky v oblasti akvizic. Pro své klienty spravuje aktiva ve výši 175 miliard USD. Diferencovaná platforma společnosti zachovává investiční autonomii různých nezávislých investičních týmů, které využívají výhod plně integrované, centralizované provozní a distribuční platformy.

Amundi US v současné době spravuje 104 miliardy USD v rámci široké škály tříd aktiv, které zahrnují americké a globální akcie, dluhopisy a multi-asset investiční strategie pro jednotlivce a instituce po celém světě.

Společnost Amundi US disponuje širokými investičními možnostmi a silnou investiční výkonností, které Victory Capital přinesou možnost dále rozšířit globální portfolio klientů a také diverzifikovat své investiční možnosti.

REKLAMA

Navrhovaná transakce:

  • Amundi US se stane součástí Victory Capital výměnou za 26,1% podíl Amundi ve Victory Capital, transakce nebude zahrnovat žádnou hotovost. Při uzavření transakce se Amundi stane strategickým akcionářem Victory Capital se dvěma zástupci v správní radě společnosti.
  • Obě strany současně uzavřou oboustranné distribuční dohody na dobu 15 let.

Zamýšlená transakce přinese výhody pro akcionáře obou společností, a to ve formě vyšších příjmů a zisku na akcii obou společností.

Obě společnosti v současné době pracují na finální podobě dohody, která by měla být oznámena do poloviny letošního roku. Memorandum o porozumění je pro obě strany nezávazné.

Valérie Baudson, CEO, Amundi, řekla: „Navrhovaná transakce se společností Victory Capital je pro nás jedinečnou příležitostí, jak posílit naši pozici v USA a současně se stát strategickým akcionářem v respektované a rostoucí americké společnosti věnující se správě aktiv. Pro Amundi by to znamenalo lepší přístup k nejvýkonnějším americkým investičním strategiím, z čehož by benefitovali naši klienti po celém světě a současně by došlo k rozšíření distribuční sítě v rámci USA. Celkově by to pro Amundi byl katalyzátor dalšího růstu.”

David Brown, Předseda představenstva a CEO Victory Capital, dodal: „Tato transakce je výhodná pro klienty, zaměstnance a akcionáře obou společností. Zapojení Amundi US do naší platformy je pro nás možností strategicky rozšířit naši velikost a dosah, přidat nové investiční možnosti, posílit naši americkou distribuční síť a rozšířit firmu o nové talenty. Distribuční dohoda současně umožní rozšířit naše produkty s pomocí Amundi distribučních kanálů po celém světě. Z finančního hlediska by transakce přinesla navýšení hodnoty pro akcionáře, zvýšila příjmy a také naši finanční flexibilitu. Amundi jako strategický akcionář pro nás navíc znamená jedinečnou možnost pro vytvoření oboustranně výhodného dlouhodobého vztahu.”

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Nasdaq-100: Jak inovace poznamenávají váš šálek kávy

Technologie dnes ovlivnily téměř vše. A to včetně toho, co mnozí považují za „pohon“, který stimuluje velkou část světové produktivity. Mluvíme samozřejmě o kávě, staletém nápoji, který si vychutnáváte v domácnostech, na pracovištích i v restauracích. A jak podle společnosti Invesco inovace změnily způsob, jakým vybrané společnosti […]

Text: Milan Vodička

Foto: Shutterstock

21. 05. 2024

Co sledovat u investic do finančního sektoru v době klesajících úrokových sazeb

Tradiční názor tvrdí, že klesající úrokové sazby jsou pro finanční akcie negativní, protože snižují úrokový výnos. To je však přílišné zjednodušení, které se může ukázat jako nepravdivé. Finanční společnosti jsou různorodou skupinou, v níž banky tvoří pouze jednu část, a mezi jednotlivými společnostmi existují významné rozdíly, které ovlivňují […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

20. 05. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *