CZK/€ 25.175 +0,04%

CZK/$ 23.482 +0,00%

CZK/£ 29.451 +0,26%

CZK/CHF 25.753 +0,09%

24. 03. 2023

0 komentářů

Je po Credit Suisse další bankou „na odstřel“ Deutsche Bank?

 

Akcie největší německé banky Deustche Bank dnes prudce padají, zatím o více než dvanáct procent, přičemž se propad prohlubuje. Deutsche Bank je nejvýznamnější investiční bankou v EU, která jako jediná z Unie patří do první ligy světového investičního bankovnictví.

Loading



 

Přesto její ambice v globálním investičním bankovnictví bývaly větší. Tak jako padlá švýcarská banka Credit Suisse i Deustche Bank svého času podlehla velikášskému snění a jala se soupeřit s největšími jmény globálního investičního bankovnictví, což jsou převážně banky z Wall Street. Vylámala si zuby. Ostatně jako Credit Suisse. A jako Credit Suisse i Deutsche bank pronásledovaly v posledních deseti až patnácti letech četné skandály, krize a nezdary.

Když nyní, po pádu Credit Suisse, tedy trh v prostředí nadále se zvyšujících úrokových sazeb hledá „další slabý kus“, Deustche Bank je předním adeptem. Hrozí tak obnovení bankovní paniky. Tržní pojištění proti krachu Deutsche Bank dnes vystoupalo na rekord.

Pád akcií německého bankovního velikána stahuje dnes dolů i další významné evropské banky, a to v čele se Société Générale, matkou tuzemské Komerční Banky, a také Commerzbank, další větší německou bankou.

Autor: Lukáš Kovanda, hlavní ekonom, Trinity Bank

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Komentář: Evropu ESG oslabuje, těží z toho americké akcie i banky

Evropské akcie se letos ocitly v historicky rekordní slevě vůči těm americkým. Vyplývá to ze srovnání poměrového ukazatele vyhlížené tržní ceny akcie a čistého zisku na akcii na horizontu dalších dvanácti měsíců. V potaz jsou přitom vzaty všechny klíčové akciové tituly jak ve Spojených státech, tak v Evropě.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

29. 04. 2024

Rozdělený dluhopisový trh

Akcie a dluhopisy vykázaly v roce 2022 po delší době shodný vývoj, když společně zaznamenaly výraznější propady. Stejný směr nalezly obě třídy aktiv i v roce 2023, ale tentokrát udělaly investorům radost a shodně přinesly výrazné kladné zhodnocení. Co se týká letošního vývoje, dostál vzájemný vztah mezi akciemi a […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024

Generační rozdíly v investování. Více než 30 % mladých lidí si aktivně spoří na důchod už teď

Každá generace je definována vlastní perspektivou, která vznikla v důsledku generačního historického kontextu a společenských vlivů. Pokud jde o peníze a investice, každá z nich má své zakořeněné investiční postoje, které reflektují ekonomické podmínky, technologický pokrok a celkovou kulturní vyspělost dané doby. Podívejte se blíže na investiční […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *