CZK/€ 25.175 +0,04%

CZK/$ 23.482 +0,00%

CZK/£ 29.451 +0,26%

CZK/CHF 25.753 +0,09%

09. 02. 2023

0 komentářů

ÚOHS doporučil podporu online prodejů léků, Martin Kasa z Pilulky doporučení oceňuje

 



 

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže v rámci sektorového šetření v oblasti distribuce léčiv doporučil podporu online prodejů léků.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) v rámci včera zveřejněného sektorového šetření v oblasti distribuce léčiv z let 2021/22 mimo jiné doporučil podporu online prodejů hrazených léčiv a léčiv na předpis.

„Úřad doporučuje odstranit povinnost disponovat kamennou prodejnou při získání povolení k provozování internetové lékárny anebo alespoň možnost koupě léčiva na předpis online bez nutnosti jeho vyzvednutí v kamenné prodejně (u léčiv, u nichž to umožnuje jejich charakter a nároky na skladování a přepravu),“ uvedl v závěru dílčí části doporučení antimonopolní úřad s tím, že internetové lékárny podle něj mohou zvýšit konkurenci v sektoru a zvýšit dostupnost služeb.

„Dle současné právní úpravy je možný výdej léčiva na předpis na základě rezervace přes internet pouze v kamenné prodejně,“ dodává ÚOHS.

„Oceňuji doporučení ÚOHS v rámci sektorového šetření s doporučením podpory online prodejů hrazených léčiv ale i online výdeje léčiv na předpis. Je to naprosto v zájmu spotřebitelů, tj. všech českých pacientů,“ uvedl Martin Kasa, člen představenstva společnosti Pilulka Lékárny.

REKLAMA

Akcie Pilulka Lékárny (BAAPILLE) dnes na pražské burze odepsaly 3,4 % na 715 Kč. Na RM-SYSTÉMu ztratily 1,4 % na 730 Kč.
Zdroj : ÚOHS

Jan Tománek
Fio banka, a.s.
Prohlášení

Jan Tománek
Fio banka, a.s.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *