CZK/€ 25.165 +0,04%

CZK/$ 23.481 +0,05%

CZK/£ 29.375 +0,05%

CZK/CHF 25.729 +0,16%

15. 09. 2021

0 komentářů

Prodeje zlata a stříbra dále rostou, loňský rekord překonán

 

Prodeje zlata a stříbra u největšího českého obchodníka Golden Gate CZ v srpnu dosáhly 352 milionů korun, což je meziroční nárůst o 22 procent, oproti roku 2019 prodeje vzrostly dokonce o 40 procent.

Loading



 

Zájem vzrostl zejména u fyzických osob. Loňské rekordní léto způsobené turbulencemi na trhu a rostoucí cenou tak bylo překonáno. Cena žlutého kovu loni v létě překonala 2000 dolarů za unci a zvýšený zájem dokonce způsobil nedostatek zlata na trhu.

Češi do zlata od loňského léta investují a spoří stále více, v tomto roce zejména kvůli rostoucí inflaci.

„Výhled prodejů do konce roku a k období Vánoc je výrazně prorůstový, zejména kvůli tomu, že lidé chtějí ukládat peníze do zlata kvůli ochraně před inflací. Češi jsou v tom už podobní jako Němci, kteří nemají rádi inflaci a v posledních letech extrémně ukládají do zlata. Investice tam vzrostly o desítky procent,“ říká předseda představenstva Golden Gate CZ Libor Brůna.

Aktuálně se zlato prodává za 1802 dolarů za troyskou unci. Od začátku roku klesla asi o deset procent, meziročně klesla zhruba o 13 procent.

REKLAMA

Češi si podle dat Golden Gate CZ pravidelně měsíčně spoří do drahých kovů okolo 1500 Kč. Využívají k tomu mimo jiné také komoditní účet, jehož prostřednictvím postupně nakupují zlaté, stříbrné i platinové investiční slitky, které si průběžně vyzvedávají.

Golden Gate CZ působí na trhu již 10 let. Momentálně má přes 36 tisíc klientů, kterým prodala už více než 10 tun zlata a více než 134 tun stříbra.

 

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Rozdělený dluhopisový trh

Akcie a dluhopisy vykázaly v roce 2022 po delší době shodný vývoj, když společně zaznamenaly výraznější propady. Stejný směr nalezly obě třídy aktiv i v roce 2023, ale tentokrát udělaly investorům radost a shodně přinesly výrazné kladné zhodnocení. Co se týká letošního vývoje, dostál vzájemný vztah mezi akciemi a […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024

Generační rozdíly v investování. Více než 30 % mladých lidí si aktivně spoří na důchod už teď

Každá generace je definována vlastní perspektivou, která vznikla v důsledku generačního historického kontextu a společenských vlivů. Pokud jde o peníze a investice, každá z nich má své zakořeněné investiční postoje, které reflektují ekonomické podmínky, technologický pokrok a celkovou kulturní vyspělost dané doby. Podívejte se blíže na investiční […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *