CZK/€ 24.995 -0,12%

CZK/$ 23.189 -0,41%

CZK/£ 29.176 -0,21%

CZK/CHF 25.620 -0,19%

12. 07. 2021

0 komentářů

Obchody s kryptoměnami v Česku za pololetí vzrostly na 3,5 miliardy Kč

 

V 1. pololetí nakoupili investoři v Česku kryptoměny za téměř 3,5 miliardy korun. Proti začátku roku se v posledních měsících růst objemu obchodů zpomalil, stále jsou ale proti loňsku na zhruba dvojnásobku, uvedl ředitel Bit.plus Martin Stránský.

Loading



 

Největší zájem je o obchodování s bitcoiny. Po propadu téměř o 50 procent proti letošnímu historickému maximu se cena zastavila na hladině mezi 32 000 a 33 000 amerických dolarů a investoři vyčkávají na nějaký impuls. V meziročním srovnání je cena bitcoinu nicméně vyšší o 265 procent.

„Výrazný pokles ceny bitcoinu se samozřejmě projevil i na objemu obchodů. Nyní trh čeká na nějakou zprávu, která by podpořila poptávku.  Protože jsme podobný scénář očekávali, tak jsme k obchodování přidali digitalizované fyzické zlato a na podzim začneme nabízet ethereum,“ říká Martin Stránský.

Pod výprodejním tlakem se bitcoin ocitl v květnu, kdy se od něj odvrátila automobilka Tesla. Oznámila totiž, že jej přestává přijímat jako platidlo při koupi svých vozů. Začátkem roku přitom záměr Tesly přijímat bitcoiny jako platidlo zásadně přispěl k jejich cenovému růstu na zmíněný historický vrchol.

Další ránu bitcoinu zasadil zejména přístup čínských úřadů, které zintenzivňují své úsilí o potlačení těžební aktivity v segmentu kryptoměn. Snaží se tak snížit spotřebu elektřiny vyráběné z nekvalitního uhlí.

REKLAMA

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Průzkum: Polovina Čechů, kteří si nespoří na důchod, na to prostě nemá

Dvě třetiny Čechů si odkládají tak, aby si mohly zpříjemnit důchod. Více než polovina lidí, kteří si z různých důvodů neodkládají, jednoduše nedisponuje dostatkem peněz, a vše obratem využije na živobytí. Ukázal to průzkum, který pro investiční platformu Portu vypracovala agentura IPSOS, zúčastnilo se jej 1050 respondentů.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

06. 05. 2024

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *