CZK/€ 25.165 +0,04%

CZK/$ 23.481 +0,05%

CZK/£ 29.375 +0,05%

CZK/CHF 25.729 +0,16%

19. 11. 2020

0 komentářů

Subjekty:

mBank umožní klientům v mobilní aplikaci odkrýt údaje o kartě

 

Klienti mBank už u sebe nemusí mít při placení na internetu svou platební kartu. Díky nové funkcionalitě s názvem Odkrytí údajů karty si mohou přímo v mobilní aplikaci zobrazit její číslo, datum exspirace i kód CVV.

Loading



 

A jak tato funkcionalita konkrétně funguje? Místo toho, aby se klient musel při placení na internetu zvednout a jít hledat v peněžence platební kartu, může se přihlásit do mobilní aplikace a u obrázku své karty kliknout v pravém horním rohu na ikonu s okem. Číslo karty, datum exspirace a kód CVV se mu zobrazí po zadání PINu k mobilní aplikaci. Následně je může zadat do platební brány internetového obchodu, aby nákup dokončil. Po opětovném kliknutí na ikonu oka se údaje ke kartě zobrazené v aplikaci skryjí, případně se skryjí automaticky po uplynutí jedné minuty.

Nová funkcionalita potěší i klienty, kteří čekají na doručení plastové karty, ale už by s ní chtěli nebo potřebovali platit. I údaje právě objednané karty je totiž možné zobrazit v aplikaci. Díky tomu je klient bude moci zadat do jakékoliv elektronické peněženky dostupné na českém trhu a začít hned platit i vybírat peníze z bankomatu mobilem či hodinkami.

„V mBank neustále přinášíme klientům různé novinky, abychom jim ještě více zjednodušili jejich život. Čím dál více našich klientů přestává nosit plastové platební karty u sebe a místo toho k placení využívá telefon či chytré hodinky. Díky této nové funkcionalitě jim při zachování maximální bezpečnosti umožníme platit stejným způsobem i na internetu. Kartu tedy nebudou muset mít v tu chvíli fyzicky u sebe, přestože ji v plastové podobě mají,“ říká Michal Staněk, produktový specialista platebních karet mBank.

V mobilní aplikaci si mohou klienti mBank nastavit leccos. Jako první banka na českém trhu mBank klientům umožnila například zablokovat přímo v mobilní aplikaci na kartě službu s názvem Dynamic Currency Conversion (DCC), kterou v zahraničí nabízejí provozovatelé bankomatů nebo terminálů. Blokace klientům umožňuje zakázat transakce v cizí měně s možným nevýhodným kurzem. Klienti si také mohou stejným způsobem zablokovat výběry z bankomatů, při kterých se účtuje dodatečný poplatek, tzv. Surcharge fee, či zakázat použití magnetického proužku na své kartě.

REKLAMA

 

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *