CZK/€ 25.175 +0,04%

CZK/$ 23.482 +0,00%

CZK/£ 29.451 +0,26%

CZK/CHF 25.753 +0,09%

08. 10. 2020

0 komentářů

Subjekty:

Studentská karta KB z recyklovaných materiálů potěší nejen ekology

 

Sedm gramů CO2 – přesně tolik uspoří nová platební karta Komerční banky (KB) ke studentskému účtu G2. Důvodem, proč se Komerční banka rozhodla, že bude již brzy recyklovanou kartu nabízet právě mladým lidem, je jejich ekologické smýšlení. Podle výsledků průzkumu na vzorku téměř sedmi tisíců studentů středních škol by mělo být životní prostředí prioritní oblastí celosvětového společenství. Preferuje to více než 55 % z nich.

Loading



 

„Velmi nás těší, že názory mladé generace na nutnost ochrany životního prostředí souzní s názory a konkrétními kroky Komerční banky v této oblasti. Při ekologizaci našeho působení děláme malá opatření, například omezujeme používání plastů v kancelářích, ale i ta velká a zásadní, kdy třeba ustupujeme od financování hnědouhelného sektoru. Nyní jsme připraveni studentům nabídnout nejekologičtější platební kartu u nás. Při výrobě každé z nich se totiž podařilo ušetřit sedm gramů skleníkového plynu CO2,“ uvedla Monika Truchliková, manažerka tribu Platební metody.

Nová karta je jedna z nejekologičtější platebních karet na světě, je recyklovaná z více než 85 %. I to dokazuje, že to Komerční banka s redukcí plastového odpadu myslí vážně. Výrobou této karty nevzniká plast na jedno použití, ze kterého jsou vyráběny standardní PVC karty (plast, který je vyroben pouze za účelem vyrobení finálního produktu a není dále recyklován). K výrobě karty se používá mix plastových odpadů, které vznikají z výroby obalových materiálů, tiskařského i dalšího průmyslového odpadu. Ve směsi je i část odpadu z domácností.

Kartu vyrobenou z 3.18 g recyklovaného plastového odpadu budeme nabízet k studentskému účtu G2. Nejen snížení uhlíkové stopy, díky volbě materiálu pro tuto kartu, ale i neotřelý design, je to, na co se studenti mohou těšit.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Komentář: Evropu ESG oslabuje, těží z toho americké akcie i banky

Evropské akcie se letos ocitly v historicky rekordní slevě vůči těm americkým. Vyplývá to ze srovnání poměrového ukazatele vyhlížené tržní ceny akcie a čistého zisku na akcii na horizontu dalších dvanácti měsíců. V potaz jsou přitom vzaty všechny klíčové akciové tituly jak ve Spojených státech, tak v Evropě.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

29. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *