CZK/€ 25.090 -0,22%

CZK/$ 23.448 -0,02%

CZK/£ 29.338 -0,27%

CZK/CHF 25.714 +0,09%

27. 08. 2020

0 komentářů

Subjekty:

J&T chce do svého nového fondu získat do konce září miliardu korun

 

„Pravidelný výnos ze všeho, co člověk vybudoval a zároveň ochrana hodnoty rodinného majetku,“ tak by se v krátkosti dala shrnout myšlenka nového fondu, se kterým J&T přichází na trh.  Fond J&T INVESTMENTS, jehož investiční výbor vede spoluzakladatel skupiny  J&T Patrik Tkáč, se při hledání investičních příležitostí bude opírat o zázemí skupiny J&T a jejích partnerů.

Loading



 

„Skupina J&T Finance Group dnes představuje jedinečnou kombinaci kapitálu, obchodních a osobních vztahů a odborného zázemí.  To nám umožňuje podílet se na projektech nejen v našem regionu, ale prakticky po celém světě,“ říká Adam Tomis, investiční ředitel J&T Finance Group a člen investičního výboru nového fondu J&T INVESTMENTS.

J&T INVESTMENTS je určen těm, kteří hledají ochranu a příležitost pro růst hodnoty svého majetku a zároveň z něho očekávají pravidelný příjem. Fond bude investovat nejen do oborů, v nichž má J&T dlouholeté zkušenosti, jako energetika, nemovitosti, média, cestovní ruch a volnočasové aktivity, ale i do oblastí nové ekonomiky. Minimální investice do fondu činí 125 000 euro, investiční horizont je nejméně 5 let.

„Vznik J&T INVESTMENTS je reakcí na změny ve vnějším prostředí.  Ve světě nulových úrokových sazeb, expandujících bilancí centrálních bank a permanentních fiskálních stimulů nestačí k ochraně hodnoty vybudovaného majetku investovat do fixně úročených instrumentů.  Větší část finančního majetku investorů by nyní měla směřovat do permanentních aktiv v podobě akcií, nemovitostí a majetkových účastí. J&T INVESTMENTS právě mix takových investic nabízí,“ popisuje důvod vzniku fondu Štěpán Ašer, generální ředitel J&T BANKY.

Fond je nabízen prostřednictvím J&T BANKY a vybraných partnerů a do konce září si klade za cíl vybrat od investorů miliardu korun.

REKLAMA

 

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Diverzifikaci portfolia pomocí FX. Proč a jak na to?

Nejdůležitější investiční strategií je diverzifikace. Devizové prostředky (FX) jsou sice v tomto ohledu často podceňovány, mohou však pomoci zvýšit stabilitu portfolia i rizikově vážené výnosy. FX mohou prohloubit diverzifikaci tím, že sníží přílišnou expozici vůči domácí měně, umožní správu závazků v cizích měnách, budou generovat pasivní příjem, případně nabídnou […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024

Rozdělený dluhopisový trh

Akcie a dluhopisy vykázaly v roce 2022 po delší době shodný vývoj, když společně zaznamenaly výraznější propady. Stejný směr nalezly obě třídy aktiv i v roce 2023, ale tentokrát udělaly investorům radost a shodně přinesly výrazné kladné zhodnocení. Co se týká letošního vývoje, dostál vzájemný vztah mezi akciemi a […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *