CZK/€ 25.165 +0,04%

CZK/$ 23.481 +0,05%

CZK/£ 29.375 +0,05%

CZK/CHF 25.729 +0,16%

09. 12. 2019

0 komentářů

Subjekty:

Fio podílové fondy slaví první výročí

 

Před rokem Fio banka umožnila svým klientům investovat do vlastních podílových fondů a dlouhodobě tak odkládat své úspory. Jeden z fondů dosáhl od začátku roku na zhodnocení téměř 20 %.  

Loading



 

Fio banka svým klientům umožňuje investovat do podílových fondů prostřednictvím vlastní investiční aplikace e-Broker, přes pobočky a od září také přes přes internetové bankovnictví. Koupit si podílové listy tak může jednoduše opravdu každý, stačí k tomu jen pár kliknutí. Investování do podílových listů je zcela zdarma, klient může investovat jednorázově od 5 000 Kč nebo zvolit pravidelné odkládání svých úspor do podílových fondů od 300 Kč měsíčně. Více informací o podílových fondech Fio banky lze nalézt na www.fiofondy.cz. Aktuálně Fio banka nabízí dva fondy, Fio globální akciový fond a Fio fond domácího trhu.

Fio fond domácího trhu se zaměřuje na akciové tituly společností z českého trhu, které klienti dobře znají ze svého běžného života. Tyto tituly se vyznačují nadstandardním dividendovým výnosem, čehož fond využívá. Za první rok obchodování tak dosáhl zhodnocení necelých 5 %.

Fio globální akciový fond se orientuje na růstové sektory ekonomiky. Najdete v něm tak firmy například z oblasti technologií nebo zdravotnictví, které mají v portfoliu největší zastoupení. Díky těmto růstovým titulům se fond může pyšnit zhodnocením o 16 % od loňského založení a za tento rok vykazuje dokonce 20% nárůst.

„Zhodnocení našich fondů po prvním roce fungování vnímáme velmi pozitivně, u Fio globálního fondu dokonce i překonal naše očekávání. Výsledky našich portfolio manažerů potvrzují jejich profesionalitu a věříme, že se našim fondům bude dařit i nadále. Zároveň doufáme, že se nám těmito čísly podaří dalším lidem ukázat, že investice do podílových fondů má smysl. Navíc, když neplatíte žádné vstupní poplatky a nakupovat můžete z pohodlí domova,“ říká Jan Bláha, obchodní ředitel Fio banky.

REKLAMA

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Rozdělený dluhopisový trh

Akcie a dluhopisy vykázaly v roce 2022 po delší době shodný vývoj, když společně zaznamenaly výraznější propady. Stejný směr nalezly obě třídy aktiv i v roce 2023, ale tentokrát udělaly investorům radost a shodně přinesly výrazné kladné zhodnocení. Co se týká letošního vývoje, dostál vzájemný vztah mezi akciemi a […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024

Generační rozdíly v investování. Více než 30 % mladých lidí si aktivně spoří na důchod už teď

Každá generace je definována vlastní perspektivou, která vznikla v důsledku generačního historického kontextu a společenských vlivů. Pokud jde o peníze a investice, každá z nich má své zakořeněné investiční postoje, které reflektují ekonomické podmínky, technologický pokrok a celkovou kulturní vyspělost dané doby. Podívejte se blíže na investiční […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *