CZK/€ 25.165 +0,04%

CZK/$ 23.481 +0,05%

CZK/£ 29.375 +0,05%

CZK/CHF 25.729 +0,16%

20. 06. 2019

0 komentářů

Brněnská Trikaya vydala dluhopisy, nabízí 6% úrok i malým investorům

 

Realitní skupina Trikaya úspěšně emitovala dluhopisy v celkovém objemu 300 milionů korun. Na investory, kteří si cenný papír koupí, čeká každý rok šestiprocentní úrok a konečné datum splatnosti je stanoveno na 31. května 2023. Dluhopisy jsou právě v prodeji. Získané prostředky společnost využije k rozvoji brněnského rezidenčního projektu Čtvrť Pod Hády a rekonstrukce obchodních center Futurum v Brně a Řepy v Praze.

Loading



 

„Chceme oslovit i menší investory, kteří nemají k dispozici statisíce nebo miliony korun. Jeden cenný papír, který se každoročně zúročí o 6 %, zájemci pořídí za deset tisíc korun. Finance investujeme do našich největších projektů. Jde o obchodní centra Futurum a Řepy, která budeme rekonstruovat za provozu, čímž zajistíme setrvalý přísun peněz, a navíc získáme rozšířené plochy k pronájmu. Dalším projektem je investice do výstavby bytů v brněnské čtvrti Pod Hády, což je jeden z největších rezidenčních projektů v Brně za poslední dekádu,“ říká Alexej Veselý, výkonný ředitel společnosti Trikaya.

Dluhopisy společnosti Trikaya Asset Management, a. s., jejíž aktiva na konci roku 2018 dosáhla částky 751 milionů korun, jsou v prodeji od 12. června a hned od počátku o ně investoři jeví zájem. Za deset let na trhu společnost postavila v jihomoravské metropoli přes tři sta bytů na více než 20 000 m2 bytové plochy. Dalších 170 nových bytů uvolní do prodeje v příštím roce a ještě šest set jich připravuje. Mezi její úspěšné rezidenční projekty patří například bytové domy Neumanka nebo Ponavia rezidence I a II. Riziko snížila vstupem na trh s komerčními nemovitostmi. Výkyvy v jednom segmentu tak mohou být vykryty úspěchy v jiné oblasti.

Tisková zpráva Trikaya Asset Management

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Rozdělený dluhopisový trh

Akcie a dluhopisy vykázaly v roce 2022 po delší době shodný vývoj, když společně zaznamenaly výraznější propady. Stejný směr nalezly obě třídy aktiv i v roce 2023, ale tentokrát udělaly investorům radost a shodně přinesly výrazné kladné zhodnocení. Co se týká letošního vývoje, dostál vzájemný vztah mezi akciemi a […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024

Generační rozdíly v investování. Více než 30 % mladých lidí si aktivně spoří na důchod už teď

Každá generace je definována vlastní perspektivou, která vznikla v důsledku generačního historického kontextu a společenských vlivů. Pokud jde o peníze a investice, každá z nich má své zakořeněné investiční postoje, které reflektují ekonomické podmínky, technologický pokrok a celkovou kulturní vyspělost dané doby. Podívejte se blíže na investiční […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *