CZK/€ 25.145 -0,12%

CZK/$ 23.453 -0,12%

CZK/£ 29.417 -0,12%

CZK/CHF 25.692 -0,24%

02. 04. 2019

0 komentářů

Prezidenta Miloše Zemana do Rakouska doprovodí podnikatelská delegace vedená prezidentem Hospodářské komory Vladimírem Dlouhým

 

Prezident Hospodářské komory České republiky Vladimír Dlouhý povede 37člennou podnikatelskou delegaci na Rakousko-české podnikatelské fórum a obchodní jednání českých a rakouských firem, která zítra v odpoledních hodinách ve Vídni zahájí prezident České republiky Miloš Zeman a jeho protějšek Alexander Van der Bellen.

Loading



 

Rakousko-české podnikatelské fórum organizují Hospodářská komora České republiky ve spolupráci s Velvyslanectvím ČR v Rakousku a Hospodářskou komorou Rakouska. Na fóru vystoupí kromě obou prezidentů také šéfové hospodářských komor Vladimír Dlouhý a Harald Mahrer, dále také ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková a ministr dopravy Dan Ťok.

Českou podnikatelskou delegaci tvoří zástupci malých, středních i velkých firem působících v oblastech stavebnictví, potravinářství, strojírenství, bankovnictví, pojišťovnictví nebo kamionové dopravy. V delegaci budou zastoupené i firmy vyrábějící elektromotory nebo podnikatelé zabývající se průmyslovou automatizací či výrobou speciální železniční techniky.

Právě Rakousko je po Švýcarsku největším investorem do výstavby železnic v Evropě, ze všech infrastrukturních investic připadá na železniční dopravu dvě třetiny investic. S pomocí Evropské investiční banky investuje 500 milionů eur také do projektu příměstských vlaků. Mezi významné dopravní projekty patří rovněž výstavba protipovodňových zábran podél Dunaje.

Vzhledem k dynamickému rozvoji mezinárodních norem na trhu s motory a tlaku na zvyšování energetické efektivnosti skýtá obchodní příležitost i rostoucí poptávka po elektromotorech. Uspět mohou i firmy zabývající se výrobou montovaných staveb, vodních turbín nebo zdravotnické techniky.

REKLAMA

Na dvoudenní podnikatelskou misi se mohla přihlásit krerákoliv tuzemská firma z jakéhokoliv odvětví nebo regionu. Mise navazuje na Česko-rakouské obchodní fórum, které v dubnu 2016 při příležitosti státní návštěvy bývalého rakouského prezidenta Heinze Fischera v ČR uspořádaly Hospodářská komora České republiky a Hospodářská komora Rakouska v pražském hotelu Hilton.

Tisková zpráva Hospodářské komory

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Do čeho investovat v době války?

Může se zdát, že mezi rizikem a nejistotou je pouze minimální rozdíl, ale není tomu tak. Riziko znamená, že lze na základě přiměřeného datového vzorku vyčíslit pravděpodobnost, zatímco v případě nejistoty je podobná kvantifikace nemožná. Geopolitické události se ze své podstaty pojí s nejistotou a mají širší paletu neznámých […]

Text: Redakce

25. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *