CZK/€ 25.145 -0,12%

CZK/$ 23.453 -0,12%

CZK/£ 29.417 -0,12%

CZK/CHF 25.692 -0,24%

21. 02. 2019

0 komentářů

Regionu chybí zajímavější impulzy

 

Z regionálních měn dnes posilovala jen česká koruna. Ta si připsala 0,1 % a posunula se na úroveň 25,64 CZK/EUR. Ostatní regionální měny naopak o 0,1 % oslabily (na 4,336 PLN/EUR a 317,7 HUF/EUR). Česká koruna těží z naděje, že by ke zvýšení úrokových sazeb mohlo dojít už na březnovém zasedání. K tomuto názoru se začínáme přiklánět i my.

Loading



 

Dobrá nálada by tedy koruně mohla vydržet i zítra. Zkazit ji mohou pouze data ze zahraničí, neboť regionální kalendář zeje prázdnotou. Zajímavé budou německé indikátory (struktura růstu HDP a IFO index), jejichž výrazné zhoršení by bylo hrozbou i pro další vývoj české ekonomiky. To však tentokrát nečekáme.

Jana Steckerová
Komerční banka

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Diverzifikaci portfolia pomocí FX. Proč a jak na to?

Nejdůležitější investiční strategií je diverzifikace. Devizové prostředky (FX) jsou sice v tomto ohledu často podceňovány, mohou však pomoci zvýšit stabilitu portfolia i rizikově vážené výnosy. FX mohou prohloubit diverzifikaci tím, že sníží přílišnou expozici vůči domácí měně, umožní správu závazků v cizích měnách, budou generovat pasivní příjem, případně nabídnou […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024

P. Budinský: Bude ČNB bránit dalšímu oslabování koruny?

Pro omezení volatility koruny by bylo žádoucí, aby bankovní rada snižovala úrokové sazby častěji a až na výjimky maximálně o 0,25 procentního bodu. To lze docílit zvýšením počtu  měnově politických jednání z osmi třeba na dvanáct, nebo ještě lépe na omezenou dobu vyhlásit každé zasedání bankovní rady jako měnově […]

Text: Petr Budinský

Foto: Shutterstock

29. 02. 2024

Je čínská ekonomika větší než americká?

Studenti mi na pražské VŠE občas kladou vcelku záludné dotazy. Často jsou inspirované denním tiskem nebo úvahami na internetu. Jedním z oblíbených je: Kdy čínská ekonomika překoná svou velikostí americkou? Tedy trochu jinak: Kdy se stane Čína největší ekonomickou mocností na světě? Existuje mnoho odpovědí, často diametrálně odlišných.

Text: Luboš Smrčka

Foto: Shutterstock

23. 02. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *