CZK/€ 25.175 +0,04%

CZK/$ 23.482 +0,00%

CZK/£ 29.451 +0,26%

CZK/CHF 25.753 +0,09%

28. 01. 2011

1 komentář

Rok 2010 byl ve znamení oživení trhu, provizní obrat Partners přesáhl jednu miliardu korun

 


 

Rok 2010 lze charakterizovat jako rok hospodářského oživení v celosvětovém měřítku. „V tomto roce akcie pokračovaly v růstu. Fondy zaměřené na střední Evropu vynesly méně než 10 procent a na globálně diverzifikovaných fondech šlo vydělat 15 až 20 procent,“ říká analytik Partners Aleš Tůma. Zároveň se opatrně vyjadřuje k blížícímu se období: „Minulá výkonnost samozřejmě neříká nic o budoucnosti – rizika zůstávají.“

Další růst hypotečního trhu

Oživení se dotklo i českého trhu. „V minulém roce se vyplácelo investovat zejména do dluhopisových fondů, které v průběhu roku stouply až o 6 i více procent. Vzhledem k jejich nízkým výnosům se tento trend nebude dařit dál udržet, což předznamenala ke konci roku jistá korekce na trhu,“ uvádí dále Tůma. Bankovní sektor se v roce 2010 prezentoval jako velmi silný hráč. Současně se však banky budou muset letos potýkat s jedním podstatným faktorem a to je přísnější regulace, která je bude omezovat oproti nebankovní konkurenci. Pozitivním trendem byl určitě obnovený růst hypotečního trhu, který bude pokračovat.

Plánované reformy

Stát v novém roce plánuje řadu reforem, které by se však neměly nijak zásadně dotýkat firem poskytující finanční poradenství.Reformy nejsou primárně konstruovány tak, aby finančním společnostem přinesly velký byznys. Nicméně samotná publicita spojená s reformami snad povede k tomu, že se lidé začnou o své finance více starat,“ říká Pavel Kohout, ředitel pro strategii ve společnosti Partners.

Pro finanční poradce bude určitě nejdůležitějším tématem zajištění důchodu, tedy zejména schopnost klientovi nabídnout pravidelné investiční programy. Dalšími důležitými tématy pak budou financování bydlení a zajištění rizik, protože po lepším bydlení touží každý a podpojištěnost české populace se stále příliš nezlepšuje,“ doplňuje Kohouta Tomáš Prouza, ředitel pro rozvoj a péči o klienty v Partners.

Lídrem trhu zůstávají Partners

Rok 2010 byl pro společnost Partners rokem zlomovým, protože její tržby přesáhly, dle předběžných hospodářských výsledků, jednu miliardu korun.  Oproti roku 2009 se jedná o 30% růst. Partners tak potvrdili svou pozici lídra na českém finančně-poradenském trhu. V roce 2010 uzavřeli klienti Partners prostřednictvím svých poradců více než 170 tisíc smluv. 35 % z toho tvoří smlouvy na jednorázové a pravidelné investice, na druhém místě z hlediska počtu smluv jsou investiční a flexibilní životní pojistky (28 %).

REKLAMA

Počet klientů Partners vzrostl v roce 2010 na více než 190 tisíc a počet aktivních poradců Partners je dvě tisícovky. Boom v budování klientských center Partners, kterých je nyní 11, nadále pokračuje a ne jinak tomu bude i v roce 2011. Standardních poboček mají Partners více než dvě stě na území celé České republiky. Vedení společnosti Partners očekává, že růstový bude i rok 2011.

Graf 1: Růst tržeb společnosti Partners

Graf 2: Složení portfolia Partners v roce 2010 dle počtu smluv.

Loading

Vstoupit do diskuze 1 komentář

Zdroj a více informací: CII750.cz

 



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • Jiří

    29 ledna, 2011

    A jaké storna Partners zaznamenala?

    Odpovědět