CZK/€ 25.175 +0,04%

CZK/$ 23.482 +0,00%

CZK/£ 29.451 +0,26%

CZK/CHF 25.753 +0,09%

10. 06. 2015

0 komentářů

Z Prahy do Opavy bez přestupu, České dráhy zavádí nový spoj

 


 

Z Prahy do Opavy bez přestupu, České dráhy zavádí nový spoj

Praha – České dráhy (ČD) od neděle zavedou nový přímý vlak InterCity mezi Prahou a Opavou, nasadí více souprav s vozy s dětským kinem z Prahy do Ostravy a Žiliny a také mírně rozšíří počet vlaků v Ústeckém kraji.

Změnu jízdního řádu najdou cestující na webu Českých drah a ve vyhledávačích spojení.

S letní změnou jízdního řádu dojde také k úpravě některých tarifních a smluvních přepravních podmínek. Například na trati Bečov nad Teplou – Horní Slavkov – Kounice dochází k rozšíření slevy pro všechny cestující z 25 procent na 50 procent bez nutnosti prokazovat nárok na slevu.

Zlevněny jsou také Včasné jízdenky Evropa mezi ČR a slovinskou Lublaní, a to v průměru o deset eur (cca 279 korun). Dosud stála nejlevnější jízdenka z Brna do Lublaně 39 eur a z Prahy 49 eur.

REKLAMA

U nočních vlaků Slovakia a Bohemia je prodlouženo období prodeje Včasných jízdenek Evropa. Prodej dosud končil tři dny před odjezdem, nově bude u těchto vlaků končit den před odjezdem vlaku. U vybraných míst k sezení a míst v lůžkových vozech bude snížena cena Včasné jízdenky Evropa, která budě nově začínat na 15 EUR (cca 420 Kč). Snížená je také cena vybraných lehátkových a lůžkových příplatků.

V jízdním řádu jsou zveřejněné časy a termíny jízdy zvláštních posilových vlaků na dny NATO ve dnech 19. a 20. září na zastávku Mošnov, Ostrava Airport. Ty pojedou z Prahy, Brna a Olomouce. Na zvláštní vlak z Prahy do Mošnova je plánované nasazení soupravy railjet a vlak bude mimořádně povinně místenkový. Souprava railjet má vyrazit také 22. srpna na oslavy Koněspřežné dráhy do Českých Budějovic a Summerau.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *