CZK/€ 25.145 -0,12%

CZK/$ 23.453 -0,12%

CZK/£ 29.417 -0,12%

CZK/CHF 25.692 -0,24%

07. 02. 2015

0 komentářů

Známe Finanční produkt roku. Projděte si výsledky

 


 

Známe Finanční produkt roku. Projděte si výsledky

Praha – Nejlepší běžný účet vloni nabízela Zuno Bank, nejlepší spořicí účet Sberbank, mezi spotřebitelskými půjčkami i hypotékami kralovala mBank. Vyplývá to z výsledků soutěže Finparáda – Finanční produkt roku, pořádané analytickou společností Scott & Rose.

„Finanční produkt roku se liší od ostatních podobných soutěží tím, že hodnocení každého typu produktu provádí konkrétní osoba a vítězové nejsou vybráni anonymní masou porotců či účastníků ankety,“ vysvětluje Zdeněk Bubák, šéfredaktor webu Finparáda.cz, provozovaného právě Scott & Rose.

Roční hodnocení vychází z průběžných výsledků online žebříčků nejlepších finančních produktů na tomto webu. „Jsou přitom hodnoceny jen hlavní finanční produkty na trhu, nikoliv široká škála různých méně využívaných produktů a služeb,“ dodává Bubák.

Běžné účty

Nejlepší hodnocení za rok 2014 získal Účet Plus od Zuno Bank. Ta od února zjednodušila podmínky pro bezplatné vedení účtu. Od února je zdarma, pokud zaplatíte kartou měsíčně alespoň 3000 korun. Banka také zrušila kritéria podle výše vkladů. Výběry ze všech bankomatů v České republice jsou zdarma, pokud jde o částku alespoň 1000 korun.

REKLAMA

Na dalších medailových místech skončily běžný účet od Equa bank a mKonto od mBank.

Spořicí účty

Kategorii spořicích účtů vyhrála Sberbank. „Má nejlepší sazbu na trhu pro vklady do 150 tisíc korun, kterou ani přes stále klesající sazby po celý rok nesnížila. Klienti, kteří mají u Sberbank navíc i běžný účet, získávají za každou platbu kartou takzvaná dýška,“ říká Martin Olejník, hodnotitel Scott & Rose za tuto oblast.

Na druhém místě skončil spořicí účet od Air Bank, na třetím spořicí účet od Equa bank.

Půjčky

Nejlepší hodnocení získala mPůjčka Plus od mBank. Kromě garantované úrokové sazby 9,9 % p.a. jsou výhodou také nulové poplatky za vedení a vyřízení úvěrového účtu a nulové poplatky za mimořádné splátky nebo předčasné splacení.

REKLAMA

Druhá skončila půjčka od Air Bank, třetí Rychlá půjčka od Raiffeisenbank.

Hypotéky

První místo v kategorii hypoték obhájila mHypotéka Light od mBank. Vedle nízkých sazeb k tomu přispěly nulové poplatky za zpracování žádosti a poskytnutí úvěru, za založení a vedení úvěrového i osobního účtu, možnost mimořádných splátek zdarma nebo možnost sjednat variabilní úrokovou sazbu.

Druhé místo obsadila Hypotéka na bydlení od Equa bank, třetí Hypotéka Klasik od Raiffeisenbank.

Investiční životní pojištění

První místo z předchozího ročníku obhájila Pojišťovna České spořitelny s pojištěním Flexi. Stříbrnou medaili získalo pojištění Rytmus od Allianz pojišťovny, bronzovou investiční životní pojištění Perspektiva 7BN od Kooperativy.

Scottův produkt 2014

Nejlepší finanční produkt volí čtenáři webu Finparáda.cz. Stejně jako před rokem vybrali Fio osobní účet, a to jak největším počtem hlasů, tak i výslednou známkou.

Scottova pobočka 2014

Nejlepší pobočkou podle výsledků hlasování uživatelů zmíněného webu je pobočka Era Poštovní spořitelny na Slovanské ulici v Šumperku. Druhá skončila pobočka GE Money Bank na České ulici v Brně, která sice získala méně hlasů, ale na druhé straně lepší hodnocení.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *