CZK/€ 25.175 +0,04%

CZK/$ 23.482 +0,00%

CZK/£ 29.451 +0,26%

CZK/CHF 25.753 +0,09%

16. 02. 2012

0 komentářů

Unie otců žaluje ČD, ty přesto přidají kupé pro ženy

 


 

Praha  – Ještě v průběhu tohoto pololetí hodlají České dráhy zvýšit počet specializovaných kupé určených pro ženy. A to i přesto, že kvůli údajné segregaci mužů dráhy čelí trestnímu oznámení, které na ně podala Unie otců. Vyplývá to z vyjádření mluvčího drah Petra Šťáhlavského.
V současnosti jsou specializovaná kupé pro ženy ve zkušebním provozu. Nacházejí se ve vlacích EC a Expres, a to většinou v mezistátních spojích. Převážně v nich by měla být i nová kupé. „Jde o jeden oddíl o šesti místech na celý vlak,“ uvedl Šťáhlavský.
Kvůli kupé pro ženy podalo občanské sdružení Unie otců a šéfredaktor portálu Střídavka Aleš Hodina trestní oznámení. Muži prý mohou být pouze na základě svého pohlaví z kupé vykázáni, a nemají tak stejné právo využívat služeb veřejné dopravy poskytovaných Českými drahami jako ženy.
Muži dovnitř mohou, ale…
„Tímto způsobem dochází k posilování obrazu mužů bez rozdílu jako osob nebezpečných ženám, potenciálně je ohrožujících, před kterými je nutno ženy chránit. Takový obraz mužů bývá ve společnosti někdy účelově vytvářen a zneužíván,“ uvedl Hodina.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *