CZK/€ 25.175 +0,04%

CZK/$ 23.482 +0,00%

CZK/£ 29.451 +0,26%

CZK/CHF 25.753 +0,09%

12. 12. 2011

0 komentářů

Topolánkova firma vyhrála tendr na Slovensku

 


 

Bratislava – Tendr na modrnizaci letiště Sliač vyhrála na Slovensku ostravská firma VAE Controls ze stejnojmenné skupiny, kde je generálním ředitelem bývalý český premiér Mirek Topolánek.
Informaci zveřejnil deník Pravda, který také uvedl cenu, za kterou firma zakázku získala,. Bylo to 4,897 milionu eur (127 milionů korun). VAE Controls zvítězilo v soutěži poté, co z ní slovenské ministerstvo obrany vyřadilo čtyři společnosti. Neúspěšné firmy se brání a tvrdí, že z tendru byly vyloučeny neoprávněně.
Letiště Sliač na středním Slovensku slouží nejen pro potřeby armády, nabízí služby také civilním leteckým společnostem. V současnosti ale neprovozuje žádnou pravidelnou linku. Armáda v minulosti spustila rozsáhlou rekonstrukci letiště zahrnující také opravu vzletové a přistávací dráhy, přičemž projekt finančně podporuje Severoatlantická aliance.
Tendr na výstavbu skladu pohonných hmot a maziv ministerstvo obrany zahájilo na začátku roku, rozhodujícím kritériem byla cena. Úřad v soutěži podle Pravdy oslovil vícero společností, z nichž osm podalo cenovou nabídku. „Zatímco nejnižší začínala u ceny 4,079 milionu eur, vítězná nabídka od firmy Vae Controls se vyšplhala až na 4,897 milionu eur. (…) Firma uspěla poté, co šestičlenná výběrová komise ministerstva obrany čtyři společnosti ze soutěže vyloučila. Údajně pro nesplnění podmínek účasti,“ tvrdí deník.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *