CZK/€ 25.145 -0,12%

CZK/$ 23.453 -0,12%

CZK/£ 29.417 -0,12%

CZK/CHF 25.692 -0,24%

30. 10. 2010

0 komentářů

Dvojí metr pro developery. Někdo stavět smí, jiný ne

 


 

Hradec Králové – Nejen u města, ale i na královéhradeckém pracovišti ministerstva životního prostředí (MŽP) se dobře zapsala společnost J&T. Její developerské záměry na okraji krajského města těsně u plánované dálnice D11 dostávají všude zelenou.
Záměru J&T přeměnit polnosti na obchodně-komerční zónu vyšla pobočka MŽP v Hradci Králové naproti, stejnou snahu developerské konkurence ze sousedství, společnosti Unimex Group, naopak brzdí.
Odbor výkonu státní správy VI, jak se přesně jmenuje královéhradecké pracoviště MŽP, je autoritou, která dává souhlas s vynětím polí ze zemědělského půdního fondu. A to se hladce uskutečnilo v Nové Zelené, zájmové zóně J&T, která celkem zabírá 76 hektarů. Anebo souhlas neudělí, jak se stalo na území Unimexu, kterému jde o převod 28 hektarů z orné půdy na stavební pozemky. V obou případech přitom město schválilo změny územního plánu a na MŽP se obracel přímo magistrát. 
Šéf zmíněného ministerského odboru Emil Rudolf ví, že měření různým metrem v obou lokalitách je citlivé téma, a odmítá se o něm bavit. „Tato věc je na hraně,“ vysvětloval do telefonu neochotu k osobnímu rozhovoru.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *