Valtice – Vinaři z Moravy vymysleli a nechali si patentovat způsob jak dostat co nejkvalitnější burčák co nejrychleji ke svým zákazníkům – začali nabízet speciální patentované zařízení burčákomat.
Vinařství Chateau Lednice v zemi jako první rozmístní burčákomaty ve všech velkých městech v Česku, půjde asi o dvacet míst.
Burčákomat je speciální nerezovou kulatou vertikální nádobou s nepřerušeným chladícím systémem. Firma si jej nechala patentovat stejně jako postup prodeje. Burčák se z chladícího zařízení stáčí na teplotu 4 – 10 stupňů Celsia.
Kvalitní až na stůl
„Burčák se často prodává různě u silnic, což nám přišlo nedůstojné. Je jasné, že každý nemůže pro burčák jet k vinaři do sklepa, tak jsme začali hledat řešení, jak jej v dobrém stavu dopravit přímo k zákazníkům,“ uvedl jednatel společnosti Chateau Lednice Roman Žďárský.