Čtvrtek 30. března. Svátek má Arnošt.

Finanční skupina Profireal Group bude půjčovat peníze v Rusku

Banky J&T Banka 18.03.2013 | 12:08 0 Komentářů

Finanční skupina Profireal Group vstupuje se svou úvěrovou divizí PROFI CREDIT na trh spotřebitelských úvěrů v Ruské Federaci. První pobočku zakládá PROFI CREDIT v Petrohradě jako společný podnik se skupinou J&T.

PROFI CREDIT chce na ruském trhu poskytovat hotovostní půjčky, společnost se zaměří nejprve na fyzické osoby. Peníze jim začne půjčovat letos na podzim, první pobočku otevře v Petrohradě. „Rozvíjející se ruský trh spotřebitelských úvěrů je pro nás výzvou, vstup na něj vnímáme jako logický krok v rozvoji aktivit divize PROFI CREDIT,“ říká předseda představenstva skupiny Profireal Group David Chour.

PROFI CREDIT zatím působí v České republice, na Slovensku, v Polsku a v Bulharsku. Od roku 2000 poskytl svým klientům více než 700 000 úvěrů v celkové hodnotě přesahující 1,37 miliardy euro. „Od vstupu na ruský trh si hodně slibujeme. Do tří let chceme být jedním z největších poskytovatelů spotřebitelských úvěrů v evropské části Ruska,“ upřesňuje plány David Chour. Profireal Group podle něj přitom zvažuje vstup i na další rozvíjející se trhy v Evropě či Asii.

Na vstupu do Ruska se skupina Profireal Group dohodla se skupinou J&T. J&T v Rusku působí prostřednictvím své banky se sídlem v Moskvě. „S Profireal Group spolupracujeme při financování jejich aktivit ve střední Evropě. Jsme rádi, že se naše spolupráce prohlubuje a můžeme se tak v nově založeném společném podniku podílet na vstupu na ruský trh spotřebitelských úvěrů,“ říká generální ředitel J&T Banky Štěpán Ašer.

PROFI CREDIT poskytuje své úvěry fyzickým osobám i podnikatelům. K prodeji využívá vlastní síť úvěrových poradců. V současné době jich má po celé Evropě více než 6 000.