CZK/€ inf%

CZK/$ 23.283 -0,71%

CZK/£ 29.238 -0,34%

CZK/CHF 25.669 -0,18%

Text: Redakce

09. 02. 2015

4 komentáře

Bankéř Drosc nastupuje do vedení poradenské společnosti Fincentrum

 


 

Tento týden budu jmenován místopředsedou představenstva a od dubna se stanu zástupcem generálního ředitele Petra Stuchlíka,“ potvrdil HN Drosc, který v Raiffeisenbank skončil na konci loňského roku. Podle svých slov se rozhodl z banky na vlastní žádost odejít a spojit svou další budoucnost s vlastním podnikáním či s významnou manažerskou pozicí v jiné společnosti.

Přestupem do Fincentra se Droscovi otevřela možnost spojit obojí. „Předpokládám, že dostanu nabídku, abych se stal i akcionářem Fincentra, a že se budu podílet na naplnění růstové vize skupiny,“ říká Drosc. Ten podle svých slov získal kontrakt zatím na dva roky, ale je připravený pro novou společnost pracovat nejméně v horizontu dalších pěti let. „To je období, do kterého jsem schopný dohlédnout, a na delší dobu si proto plány nedělám,“ vysvětluje Drosc.

Jde už o druhého exšéfa Raiffeisenbank, kterého společnost Fincentrum pro svou expanzi získala. Před dvěma roky vyšlo najevo, že se Droscův předchůdce v Raiffeisenbank Lubor Žalman stal dirigentem majetkového převzetí Fincentra středoevropským fondem Arx Equity Partners a globálním fondem Capital Dynamics, které v něm získaly majoritu. Žalman spolu se zakladateli Fincentra Martinem Nejedlým a Petrem Stuchlíkem ve společnosti drží minoritní podíl. Žalman je zároveň předsedou dozorčí rady Fincentra.

Co teď bude hlavní náplní Droscovy práce?

Převezmu odpovědnost za řízení financí, provoz back office a nastavení efektivnějších procesů ve společnosti, aby se generální ředitel Petr Stuchlík mohl více věnovat řízení zaměstnanců české a slovenské sítě a významným klientům,“ říká obecně Drosc. Ten se s podrobným chodem firmy začíná seznamovat, a proto nechce být příliš konkrétní.

Je ale fakt, že Fincentrum má stabilní vizi dělat kvalitní poradenství a pořád má podnikatelský drive otců zakladatelů, kteří jsou ve firmě dál aktivní. Teď dosáhlo úrovně, kdy může víc těžit ze zavedení efektivnějších vnitřních procesů, například z rozšíření elektronické formy poradenství. Ve hře mohou být i akvizice či rozšíření dosavadního produktového portfolia. Na rozhodování o akceleraci nebo naopak odložení projektů tohoto typu bych se měl podílet,“ míní Drosc, podle kterého má Fincentrum potenciál růst v tržbách dvouciferným tempem.

REKLAMA

Skupina Fincentrum vznikla v roce 2000 a spolu s firmami Partners a OVB patří mezi tři nejvýznamnější společnosti zaměřující se na finanční poradenství v Česku a na Slovensku.

Spojení se zahraničními investičními fondy umožnilo Fincentru navýšit základní kapitál na více než 700 milionů korun, a vedení tak může snáze pracovat na své vizi stát se do roku 2017 jedničkou v objemu tržeb z finančního poradenství. Podle výsledků za rok 2013 Fincentrum mělo tržby přes jednu miliardu korun a na stagnujícím trhu zaznamenalo šestiprocentní růst.

Článek původně vyšel v pondělí 9. února v Hospodářských novinách.

Loading

Vstoupit do diskuze 4 komentáře

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Diverzifikaci portfolia pomocí FX. Proč a jak na to?

Nejdůležitější investiční strategií je diverzifikace. Devizové prostředky (FX) jsou sice v tomto ohledu často podceňovány, mohou však pomoci zvýšit stabilitu portfolia i rizikově vážené výnosy. FX mohou prohloubit diverzifikaci tím, že sníží přílišnou expozici vůči domácí měně, umožní správu závazků v cizích měnách, budou generovat pasivní příjem, případně nabídnou […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024

Rozdělený dluhopisový trh

Akcie a dluhopisy vykázaly v roce 2022 po delší době shodný vývoj, když společně zaznamenaly výraznější propady. Stejný směr nalezly obě třídy aktiv i v roce 2023, ale tentokrát udělaly investorům radost a shodně přinesly výrazné kladné zhodnocení. Co se týká letošního vývoje, dostál vzájemný vztah mezi akciemi a […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • Míra

    10 února, 2015

    Kdekoliv je zmínka o Fincentru, tak jedině ve spojení se Stuchlíkem. A dlouho jsem již nikde nečetl co Nejedlý. Maximálně je o něm zmínka jako o otci zakladateli a nic víc. Přitom v době, kdy se Stuchlík od Fincentra odvrátil, tak právě Nejedlý postavil Fincentrum na nohy. A teprv když to začlo šlapat, tak Stuchlík ucítil příležitost a vrátil se a teď se hrdě neustále cpe dopředu jako ten nejvyšší.

    Odpovědět

  • Z pojišťovny

    10 února, 2015

    Pan Nejedlý je v pozadí,směje se a prodává víno.Když znáš Fincentrum tak víš kdo tam maká.

    Odpovědět

  • Jan

    10 února, 2015

    Zajímavé je podívat se, jak se ke dnu topící firmu snaží zachraňovat zahraniční investiční fondy a přeběhlíci z RB…

    Mnohem zajímavější je podívat se na registr ČNB, jak se změnil stav VZ…

    https://apl.cnb­.cz/apljerrsdad/JER­RS.WEB10.VIZIT­KA?p_lang=cz&p_SEQ_I­D=9617922&p_VER_ID=1012&­p_DATUM=10.02­.2015&p_ROL_KOD=

    K 10. 2. 2015 už jen 1298 vázaných zástupců…

    Když jsem 10. 12. 2014 odepisoval u jednoho článku zde na investujeme.cz (Koho najdete, když hledáte finančního poradce?), bylo jich v registru ještě uvedeno 1450, zatímco na webu jste se pyšnili hodnotou nad 2 tisíce…

    Copak se to děje?

    Abych nekřivdil, mají tento úpadek všechny společnosti, těžící z lidské neznalosti a tedy ochoty upsat se k IŽP apod.

    Odpovědět

  • Jirka Gardavsky

    10 února, 2015

    Raifka zverejnila vysledky v Cesku a ma je druhe nejlepsi v historii. Pan Drosc si mohl vybirat, Fincentru veri, jinak by do toho nesel.

    Odpovědět