Středa 28. října. Je Státní Svátek

Zoo Praha získala díky platbám klientů MasterCard PayPass™

Banky MasterCard 04.11.2013 | 12:06 0 Komentářů

Společnost MasterCard®, jednička v inteligentních, pohodlných a bezpečných platbách, podpořila Zoo Praha a na rekonstrukci po letošních povodních jí poukáže 612 000 Kč. Touto částku přispěli držitelé karet a návštěvníci zoologické zahrady, kteří od 1. 7. do 31. 8. 2013 platili bezkontaktně kartami MasterCard a Maestro v rámci kampaně „Přidejte se k nám“.

Za každou bezkontaktní platbu, kterou držitelé karet v období letních prázdnin při návštěvě Zoo Praha uskutečnili, přispěla společnost MasterCard Europe 5 Kč a další 1 Kč pak za každou aktivní MasterCard® PayPass™ kartu, která v tomto období uskutečnila jakoukoli transakci. Používat karty mohli držitelé i na Facebooku. Za každý hlas v aplikaci od stávajících i nových fanoušků facebookového profilu MasterCard CZ věnovala pražské zoo dalších 5 Kč.

„Spolupráce mezi MasterCard Europe a Zoo Praha je dlouhodobá. Obě společnosti spojuje punc inovátora ve své oblasti, a tak je toto propojení logické. Po povodních, které opět vážně zpustošily areál zologické zahrady, jsme nemohli jen nečinně přihlížet a chtěli jsme pomoci,“ vysvětluje Tereza Janková, Senior Managing Consultant, MasterCard Managed Services. „Zvolili jsme spojení charity s platbou kartou, což je koncept využívaný pro podporu různých projektů na celém světě. Kampaň byla dle očekávání úspěšná a my jsme rádi, že můžeme pražskou zoo podpořit 612 tisíci korun.“

Pokladny při vstupu do Zoo i obchody se suvenýry byly nově vybaveny bezkontaktními terminály, aby mohli být návštěvníci co nejrychleji odbaveni. Bezkontaktní platba je vyřízena do pěti sekund, zákazník jen přiloží kartu k terminálu. Do částky 500 Kč po něm není požadována autorizace PIN kódem nebo podpisem.

„Kampaň Přidejte se k nám, která spojila moderní technologie s charitou, byla dobrým nápadem, který nám opravdu pomohl. Zaprvé jsme urychlili odbavování návštěvníků a zadruhé jsme získali další finance na obnovu zahrady,“ říká Vít Kahle, náměstek pro kontakt s veřejností Zoologické zahrady hl. m. Prahy. „Prostředky budou použity k obnově povodní poškozené jižní části Zoo Praha, k výstavbě nového pavilonu pro gorily v nezáplavové zóně i k aktivitám na záchranu ohrožených druhů ve volné přírodě, jako je například Toulavý autobus, který pomáhá chránit gorily ve střední Africe.

Podle Terezy Jankové získávají bezkontaktní platby v České republice na oblibě díky rychlosti odbavení u pokladny. Bezkontaktní technologie MasterCard PayPass má navíc širší využití, nemusí být jen na platební kartě, lze ji aplikovat i do speciální nálepky. Ta se dá přilepit například na zadní kryt mobilního telefonu. Placení touto nálepkou probíhá stejně jako u jakékoliv platební karty s technologií.