CZK/€ 25.265 +0,14%

CZK/£ 29.516 +0,05%

CZK/CHF 26.084 +0,21%

13. 04. 2021

Zonky zpřístupní investování více lidem. Minimální vklad do Zonky Rentiéra snižuje už na 10 tisíc korun

Zonky od 13. dubna 2021 sníží minimální vklad do služby pro investory Zonky Rentiér na 10 tisíc korun (z původního minimálního vkladu 50 tisíc). Služba tak bude dostupná více klientům, kteří nyní mohou své úspory zhodnocovat už od nižších částek. Navíc si Zonky Rentiéra mohou zájemci nově sjednat také na pobočkách Air Bank.

Služba Zonky Rentiér, kterou Zonky spustilo na konci roku 2019, je vhodná pro ty investory, kteří chtějí zhodnocovat svoje peníze, ale nechtějí řešit, do které konkrétní půjčky zainvestují. Zonky Rentiér se o vše postará za ně. Vstupní investici automaticky rozloží do několika stovek půjček napříč celým portfoliem Zonky a tím minimalizuje riziko. Službu tak pro její jednoduchost ocení zejména začínající investoři.

Očekávaný hrubý roční výnos u Zonky Rentiéra (bez započtení vstupního poplatku a před případným zdaněním) aktuálně dosahuje 3,55 %.

Zonky také rozšiřuje možnosti, jak si mohou zájemci službu sjednat. Firma navázala spolupráci s Air Bank, jejíž klienti si mohou Zonky Rentiéra sjednat na všech pobočkách banky (od 14. dubna 2021) a také prostřednictvím aplikace My Air (zatím spuštěno jen pro část klientů Air Bank). Dále samozřejmě zůstává možnost sjednat si Zonky Rentiéra online přímo na webu Zonky.