Sobota 24. října. Svátek má Nina.

Zlatou korunu v kategorii penzijního připojištění po páté obhájila Allianz

Allianz penzijní společnost (AZPS) se stala se svým produktem Allianz doplňkové penzijní spoření po popáté za sebou vítězem kategorie Penzijní spoření v soutěži Zlatá koruna. Na slavnostním galavečeru v pražském TOP hotelu získala také bronzovou korunu v kategorii Novinka roku za Cestovní pojištění s neomezeným limitem a aplikací Na cesty s Kolbabou. O vítězích Zlaté koruny rozhodla i letos Finanční akademie složená z více než 300 odborníků.

Mezi hlavní konkurenční výhody Allianz penzijní společnosti patří silné finanční zázemí v podobě největší světové pojišťovací skupiny na světě, dlouhodobě úspěšné spravování prostředků účastníků v České republice a světové zkušenosti se zhodnocováním majetku klientů. Účastníci penzijního připojištění mohou využívat veškeré dostupné výhody, především státní příspěvek a možnost daňových odpočtů. Klient AZPS může v průběhu trvání smlouvy měnit podstatné náležitosti, včetně výše příspěvku podle své aktuální finanční situace. Jako jedna z mála penzijních společností v České republice nabízí klientům bez poplatku službu „Daňový automat“, která zajistí jednoduché využívání daňových úlev spojených s penzijním připojištěním.

Na konci roku 2013 měl Allianz penzijní fond přes 493 tisíc účastníků. Celkový objem spravovaných prostředků zároveň přesáhl 25,9 mld. Kč, což znamená významný nárůst – v tomto případě o více než 15 %.

Soutěž Zlatá koruna oceňuje nejlepší finanční produkty na českém trhu. V roce 2014 proběhl již její 12. ročník.