Pondělí 12. dubna. Svátek má Julius.

Zlatka s portrétem Heleny Vondráčkové pomůže Nadaci Taťány Kuchařové – Krása pomoci

Investice 03.11.2014 | 11:55 0 Komentářů

Česká mincovna vysekla v srpnu Heleně Vondráčkové poklonu zlatou a stříbrnou pamětní medailí. Stalo se tak k výročí padesáti let na scéně populární hudby, které zpěvačka v letošním roce oslavila. Helena si dokonce mohla v Jablonci nad Nisou první medaili se svým portrétem osobně vyrazit. Ještě ten den oznámila úmysl věnovat tuto medaili do dobročinné aukce. (Tisková zpráva: Česká mincovna)

„Zlatá pamětní medaile s portrétem Heleny Vondráčkové s ručně vyraženým číslem ‘1’ na hraně bude zlatým hřebem aukce, která proběhne v pátek 7. 11. na Zámeckém plese při svíčkách na Zámku Berchtold. Úspěšný dražitel dostane k medaili navíc rukavičky, ve kterých Helena medaili vyrazila,“ řekl Aleš Brix, obchodní ředitel České mincovny. Autor medaile Jaroslav Bejvl do aukce věnoval sádrové modely s vlastnoručním podpisem. „Autor pracuje tak, že si vytvoří formu, ze které odlévá modely, které nám slouží jako vzor pro výrobu razidel. Formu ale autor v tomto případě po odlití nedopatřením rozbil, a tak dražíme doslova unikát – nikdo už nikdy podobné sádrové modely neodlije,“ dodal Brix.

Jsme rádi, že výtěžek této unikátní dražby podpoří právě naši organizaci. Nadace Taťány Kuchařové – Krása pomoci, se více než šest let snaží o to, aby senioři mohli co nejdéle zůstávat doma, ve svém přirozeném prostředí. Peníze z dražby použijeme na náš nový projekt DOMOV JE DOMA, který ve spolupráci s Ústřední vojenskou nemocnicí – vojenskou fakultní nemocnicí Praha, začínáme realizovat. Jeho smyslem je pomoci seniorům přizpůsobit jejich životní podmínky tak, aby se i po ukončení hospitalizace mohli vrátit domů,“ říká Simona Bagarová, ředitelka obecně prospěšné společnosti Krása pomoci, která pod nadací projekt realizuje.

O tom, že medaile mohou pomoci dobré věci, se již veřejnost několikrát přesvědčila. Česká mincovna se kupříkladu v roce 2012 stala jedním z největších donátorů Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97. Na její projekty věnovala výtěžek z prodeje pamětních medailí k uctění památky zesnulého prezidenta Havla.