Čtvrtek 17. října. Svátek má Hedvika.

Zisk RBI před zdaněním loni vzrostl na 1,4 miliardy eur

Banky Raiffeisenbank 23.02.2012 | 09:31 0 Komentářů

Raiffeisen Bank International AG (RBI) vykázala v loňském roce podle předběžných neauditovaných údajů zisk před zdaněním ve výši 1,373 miliardy eur, což je o 7 procent více než před rokem. „Opět se potvrzuje správnost naší dlouhodobé orientace na střední a východní Evropu, která i nadále zůstane motorem růstu Evropy,“ uvedl generální ředitel RBI Herbert Stepic.

Naše výsledky nebyly díky naší malé přítomnosti v ohrožených jihoevropských zemích ovlivněny vývojem na těchto trzích. Díky velmi dobré výkonnosti některých našich dceřiných bank se nám rovněž podařilo eliminovat špatný vývoj v Maďarsku. Kvalitu našeho řízení rizik pak potvrzuje více než desetiprocentní pokles ztrát z tvorby opravných položek,“ komentoval dále výsledky Stepic.

Konsolidovaný zisk skupiny dosáhl 968 milionů eur, což v meziročním srovnání představuje pokles
o 11 procent. Pokles je způsoben především vyšší daňovou zátěží než v předchozích letech. Poměrový ukazatel Core Tier 1 dosáhl na konci roku 9,3 procenta.

Objem poskytnutých úvěrů meziročně vzrostl o 8 % na 82 miliard eur. Vklady pak skupině rostly rychleji, meziročně se zvýšily o 15 % na 67 miliard eur. „I nadále hrajeme významnou roli v úvěrování rakouské i středoevropské ekonomiky, zároveň nám klienti i v době krize velmi důvěřují,“ uvedl Stepic. Celková aktiva skupina tak vzrostla o 12 procent na téměř 147 miliard eur.

Detailní auditované výsledky zveřejní RBI 29. března.