CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

15. 11. 2018

Subjekty:

Zimní sezóna se rozjíždí. Využijte nový balíček Zima a pojistěte se včas.

Dovolená s rodinou v zahraničním lyžařském středisku, alpinistická výprava nebo i letecký zájezd do teplých krajin. Sportovně turistické aktivity doma i v zahraničí jsou obvyklým způsobem využití dovolených v období od začátku listopadu do konce března pro stále větší počet našich občanů. „Češi bohatnou a chtějí cestovat. Přestože stále více Čechů touží zažít exotiku, zima je láká především na lyže, snowboardy a další zimní sporty,“ říká Václav Geletič, produktový manažer Slavia pojišťovny a dodává: „Tím, jak se cestování stává samozřejmé, se Češi před výjezdem do zahraničí zapomínají pojišťovat.“

Zimní sporty a jejich rizika

Lyžování a snowboarding jsou patrně nejrozšířenější zimní sportovní aktivitou v České republice. Dokonce ani v případě použití certifikovaného ochranného vybavení jako jsou přilby, ochrana páteře a kloubů nebo bezpečnostní vázání – a přes veškeré dodržování pravidel pro bezpečný pohyb po sjezdovkách, běžeckých tratích a snowparcích – nelze vyloučit výskyt pádů či střetů a následných zranění. „Jenom v ČR se v zimní sezoně 2016/2017 při sjezdovém lyžování zranilo 4 334 a na snowboardu 1 418 osob,“ zmiňuje Geletič. Výše nákladů na poskytnutí první pomoci v případě takových událostí v zahraničí, je přitom nemalá. „Pokud pojištění nemáte a během dovolené v zahraničí musíte vyhledat lékařskou pomoc, může částka za ošetření citelně narušit rozpočet vaší domácnosti.,“ říká Václav Geletič. Nejčastějšími případy léčebných výloh při zimních sportech jsou přitom fraktury horních a dolních končetin a poranění páteře. „Za loňskou sezónu jsme za jeden zásah při potížích jedné osoby zaplatili přes 2,5 mil. Kč. Při frakturách a následnému zásahu horské služby nejsou výjimkou částky přesahující půl milionu korun.“

Příklady výše léčebných výloh při úrazech v zahraničí – země EU

ambulantní ošetření
  naražená záda 5 500 Kč
  zhmožděná žebra 25 300 Kč
  fraktura ruky 27 500 Kč
  vykloubené rameno 55 000 Kč
  kolenní vazy 145 000 Kč

transport
  sjezdovka – nemocnice (vrtulník) 125 000 Kč
  letecký převoz do ČR (z Francie) 520 000 Kč

operace
  otevřená a komplikovaná zlomenina 400 000 Kč
  úrazy hlavy a páteře 540 000 Kč

zdroj: archiv Slavia pojišťovna a.s.

Zimní balíček od Slavia pojišťovny – dostupná cesta ke klidu na zimní dovolené

„Zvýšení limitů pro krytí nákladů na léčebné výlohy a pojištění odpovědnosti patřilo k hlavním prioritám při tvorbě balíčku Zima – cestovního pojištění, které aktuálně nabízíme našim věrným i novým klientům.,“ říká Václav Geletič. Částka, kterou investujete do pocitu jistoty pro sebe i své rodinné příslušníky, je přitom v příznivé cenové relaci. Například cestovní pojištění týdne lyžování v Alpách pro rodinu se dvěma dětmi se pohybuje již od 28 Kč/den/rodinu, bez nutnosti připojišťovat lyžování jako rizikový sport. Zimní balíček cestovního pojištění navíc pamatuje i na další situace, které váš pobyt v zahraničí mohou zbytečně znepříjemnit.

• limit léčebných výloh ve výši 10 mil. Kč poskytuje dostatečnou rezerva pro pokrytí nákladů na případná ošetření a léčbu
  • 2 mil. Kč limit pojištění odpovědnosti se hodí například při neúmyslné srážce na sjezdových tratích se zraněním jiného lyžaře
  • úrazové pojištění s limitem 2mil. Kč
  • pojištění nákladů na stomatologickou péči
  • pojištění proti zničení či odcizení zavazadel
  • pojištění nevyužití dovolené pro případ uzavření sjezdovek pro nedostatek sněhu
  • kvalitní asistenční služby a servis v zahraničí

Doplňková pojištění

K balíčku Zima nabízí Slavia pojišťovna rovněž možnost připojištění dalších rizik, která se mohou s cestováním pojit. Při cestě vlastním automobilem se může hodit krátkodobá autoasistence pro vozidla do 3,5 tuny. Pokud naopak cestujete letecky, není od věci pojistit se proti zpoždění či zmeškání letu, stejně jako pamatovat na případné opožděné dodání vašich zatoulaných zavazadel. Pokud s sebou na cesty berete i čtyřnohého člena rodiny, můžete využít pojištění nákladů na veterinární léčbu až do hodnoty 30 000,- Kč.

Potenciálním rizikem je i vícedenní nepřítomnost obyvatel vašeho domu či bytu. „V letošním roce postihlo vloupání do rodinných domů více než 1 500 jejich majitelů. Zloději se zajímali o elektroniku, šperky, hotovost, ale také o starožitnosti či umělecká díla. Jen Slavia pojišťovna v rámci pojištění domácnosti v tomto období za tyto pojistné události uhradila klientům řádově sta tisíce korun,“ uvedl Václav Geletič. „Právě proto je krátkodobé pojištění domácnosti zařazeno do naší doplňkové nabídky cestovního pojištění. Svoje cesty si mohou opravdu v klidu užít i ti, kteří se pro dlouhodobé pojištění svého bytu či rodinného domu dosud nerozhodli.“

Neztrácejte čas cestou na pobočku a čekáním ve frontách

Poměrně oblíbeným způsobem nákupu zimních zahraničních zájezdů je využití „last minute“ nabídek cestovních kanceláří. Nejen v takovém případě je efektivní a rychlé využít pro sjednání smlouvy přehledného portálu přímo na internetových stránkách Slavia pojišťovny. „Smlouva vzniká jejím zaplacením a veškeré doklady odcházejí klientovi přímo do e-mailové schránky okamžitě po jejím sjednání. Nikdo se také nemusí bát, že zapomene uhradit pojistné. Sami jej na splatnost včas upozorníme prostřednictvím textové zprávy do mobilního telefonu či e-mailem. Všechny nabídky jsme také rozdělili do věkových kategorií tak, aby jednotlivé druhy byly připraveny přesně pro předpokládané zájmy pojištěnců. Nabízíme tedy pojištění pro dítě do 18 let, dospělé do 70 let, seniorům nad 70 let a v neposlední řadě zvýhodněné pojistné pro rodinu, tedy 2 dospělé a 1 až 3 děti,“ informoval Václav Geletič.

Podrobné informace o možnostech a variantách cestovního pojištění, kalkulátor a informace o dalších produktech Slavia pojišťovny naleznete na  www.slavia-pojistovna.cz