Čtvrtek 21. června. Svátek má Alois.

Závěr týdne akciovým trhům vůbec nepřeje

Investice 25.05.2018 | 17:34 0 Komentářů

Evropským trhům se nedařilo ani poslední den v týdnu. Hlavní index Stoxx 600 se pohybuje kolem včerejších zavíracích cen a celkově od počátku týdne ztrácí mírně přes jedno procento. Nejvíce klesají, stejně jako po většinu týdne, energetické společnosti (-1,8 %) a sektor utilit (-1,5 %). Ziskoví jsou především realitní developeři (+0,9 %) a technologické firmy (+0,7 %).

Americké trhy v začátku dnešní seance teprve hledají jasný směr. Index S&P 500 klesá o 0,1 %, Dow Jones se pohybuje kolem včerejších uzavíracích cen a technologický Nasdaq si polepšil o 0,3 %. Silně ztrátové jsou energetické společnosti, které odepisují 3,3 % své hodnoty. Protipólem jim jsou výrobci nezbytného zboží (+0,7 %) a sektor utilit (+0,6 %).

Pražská burza si dnes pohoršila o 1,4 %. Za tímto poklesem stojí ztráty Erste Group (-3,5 %), ČEZ (-1,9 %) a Komerční banky (-1,8 %). Na opačné straně spektra se nachází Moneta (+1,3 %), mediální skupina CME (+0,8 %) a O2 (+0,4 %). Dnešní zobchodovaný objem na pražské burze činil 0,7 mld. CZK, což je nad dlouhodobým průměrem.

Jiří Kostka
Komerční banka