Pátek 25. června. Svátek má Ivan.

Zářijové fondy ČSOB umožňují investovat i do sportu

Banky ČSOB 06.09.2016 | 11:44 0 Komentářů

Od září mohou klienti ČSOB investovat do několika nových produktů. Kromě fondu ČSOB Evropský jumper 5 banka nabízí dalších pět zajímavých fondů a investičních životních pojištění: ČSOB Šampioni sportu 3 (také jako podkladový fond investičního životního pojištění), ČSOB Úrokové strategie (také v eurech pod názvem IN.focus Strategic interest EUR) a životní pojištění Maximal Invest ČSOB bohatství 3.

„Osobně jsem přesvědčen, že nový fond ČSOB Šampioni sportu 3 uvítají nejen sportovní fanoušci. Tento tematický fond představuje portfolio 20 firem, které sponzorují mezinárodní sportovní události či jednotlivé sportovce. K těmto sportovním firmám patří například japonská automobilka Nissan, která byla partnerem letních olympijských her v Riu de Janeiru, španělská Telefónica jako sponzor několika národních fotbalových týmů či společnost Credit Suisse, která podporuje Rogera Federera. Tento fond si naši klienti mohou vybrat i jako podkladový fond investičního životního pojištění,“ říká Václav Lepič, produktový manažer ČSOB Asset Management.

Kromě novinek, jejichž bodový výčet naleznete níže, obsahuje nabídka skupiny ČSOB stěžejní fondy, mezi něž se řadí například profilový fond ČSOB Vyvážený, ČSOB bohatství, ČSOB Portfolio Pro listopad 90 či flexibilní fondy ČSOB Flexibilní portfolio a ČSOB Flexibilní plán.

ČSOB Šampioni sportu 3

• bude vyhovovat odvážným investorům
  • koš fondu tvoří 20 firem, které sponzorují sportovní události a šampiony sportu
  • nabízí unikátní participaci na růstu koše akcií ve výši 140 %
  • nabízí ochranu investované částky v úpisu ke dni splatnosti při poklesu podkladového koše až o 30 % (v případě vyššího poklesu není investovaná částka chráněna)
  • existuje i podkladový fond investičního životního pojištění
  • jedná se o podfond lucemburského investičního fondu Contribute Partners

ČSOB Úrokové strategie

• cílí především na odvážné investory, v rámci portfolia si jej ale může pořídit i opatrný investor
  • je vhodnou alternativou pro diverzifikaci klientského portfolia
  • využívá kvantitativní model a do obchodování nezapojuje emoce
  • je vhodnou alternativou k dluhopisovým fondům, která může vydělat i v případě, že úrokové sazby rostou
  • jedná se o podfond belgického investičního fondu Optimum Fund
  • Fond se stejnou investiční strategií nabízíme také v eurech pod názvem IN.focus Strategic interest EUR.

Životní pojištění Maximal Invest ČSOB bohatství 3

• bude vyhovovat opatrným investorům
  • podkladový fond investuje do atraktivních společností zvučných jmen známých po celém světě (např. Walt Disney, Apple, Facebook, L’Oréal, Coca-Cola či Amazon)
  • podkladový fond je aktivně řízen, složení portfolia se tak přizpůsobuje dění na finančních trzích