CZK/€ 25.235 -0,12%

CZK/£ 29.364 +0,02%

CZK/CHF 25.810 -0,65%

02. 10. 2017

Zajišťovna VIG Re otvírá pobočku ve Frankfurtu nad Mohanem. Dceřiná společnost Vienna Insurance Group rozšiřuje své zastoupení v Evropě dle plánu

Zajišťovna VIG Re se sídlem v Praze koncem září 2017 otevřela první pobočku ve Frankfurtu. Je to významný krok pro plánovaný rozvoj činnosti v Německu a péči o klienty v regionu Německa, Rakouska a Švýcarska.

Pobočka ve Frankfurtu se bude koncentrovat na upisování v rámci zajišťovacího obchodu v neživotním pojištění a na péči o klienty v Německu, Rakousku a ve Švýcarsku. Řídit ji bude Fabian Christoph, který byl na tuto funkci přijat do VIG Re od 1. října 2016. Pokračující růst obchodní činnosti v Německu představuje další krok vývoje zajišťovny VIG Re, který Vienna Insurance Group (VIG) ohlásila na jaře v rámci implementace programu „Agenda 2020“.

V minulých letech společnost VIG Re soustavně rozvíjela obchodní vztahy s třetími stranami a vytvářela personální, technické a organizační zázemí pro další posilování obchodních vztahů s třetími stranami. „Naši klienti v německojazyčném prostoru, mezi které patří zejména vzájemné pojišťovací spolky, od nás očekávají lokální znalosti a péči, což nyní můžeme z Frankfurtu nabídnout“, vysvětluje Johannes Martin Hartmann, CEO zajišťovny VIG Re.

Společnost VIG Re se etablovala jako přední zajišťovna v regionu střední a východní Evropy. Tato dceřiná společnost koncernu VIG se soustředí na mezery v speciálních zákaznických a tržních segmentech, zejména na lokálně a regionálně zaměřené prvopojistitele. Ke konci roku 2016 spolupracovala VIG Re se 43 pojišťovnami a dalšími 266 partnery a získala objem pojistného ve výši 417 milionů EUR. Pobočka sídlí na adrese Bockenheimer Landstraße 66, 60323 Frankfurt nad Mohanem.

Tisková zpráva: VIG