CZK/€ 24.660 -0,14%

CZK/CHF 23.987 -0,30%

08. 02. 2012

Subjekty:

Zájem o obchodování stále vzrůstá, mnoho začátečníků ale neví, jak na to – investice se dají vyzkoušet online a vydělat se dá i na poklesu

„Atraktivita služeb a finančních nástrojů, které nabízíme, není tolik závislá na aktuální hospodářské situaci, jako to známe klasicky u akciových trhů. Investoři mají příležitost zhodnocovat své vklady jak na rostoucím, tak i na klesajícím trhu. Například, když investor usoudí, že se na zlatu vytvořila cenová bublina, může zvolit prodej zlata v podobě CFD (contract for difference – kontrakt na vyrovnání rozdílu). Pokles jeho ceny a uzavření pozice může investorovi přinést zisk, samozřejmě s ohledem na možná rizika,“ vysvětlil Krzysztof Kochan z HighSky Brokers.„Ze zkušenosti víme, že zájem o obchodování roste. Je hodně lidí, kteří nejsou spokojeni s úrokovou sazbou na bankovních depozitech, přitom by chtěli řídit vlastní finance. Chceme proto podpořit informovanost o ekonomice a obchodování.“

Obchodování s novou platformou MetaTrader 5 je velmi jednoduché, vhodné i pro úplné začátečníky. Oproti standardně využívaným platformám nabízí MT5 více analytických nástrojů, více variant zobrazení v grafech, rychlý přístup k obchodování a do budoucna umožňuje široké možnosti připravy inovativních finančních služeb, jak na burzovním, tak i mimoburzovním trhu. „Díky unikátní obchodní platformě, virtuálním peněžním prostředkům, cenám uváděným v reálném čase a grafům, které jsou v rámci ní k dispozici, si každý může vyzkoušet své nápady v prostředí, které do značné míry odpovídá podmínkám obchodování na skutečném účtu. Nabízíme možnost nejdříve si své nápady vyzkoušet a konzultovat s profesionály. MT5 lze využít pro analýzu a trendy v ekonomice, jak se vyvíjí měnové kurzy, kam se pohybuje například česká koruna,“ doplnil Krzysztof Kochan, člen představenstva HighSky Brokers.

HighSky Brokers zahájila činnost na českém trhu, který je pro začátek vhodný z hlediska relativně stabilní ekonomické situace, a Česko také disponuje vysokou bonitou a koupěschopností v regionu. Do budoucna má společnost ambice patřit mezi nejlepší brokery na českém trhu a stát se předním makléřem s cennými papíry ve střední Evropě. Zaměřuje se především na střední a drobné klienty. Klientům vychází vstříc například i tím, že na trhu Forex umožnuje otevřít obchodní účet již od částky deset tisíc korun, což je nejméně na českém trhu. „Jedním z hlavních cílů společnosti je podílet se na rozvoji trhu v oblasti investování. Zároveň se chceme podílet na rozvoji vzdělávání v oblasti finančních trhů a šířit povědomí o nových možnostech jak mít vlastní finance pod kontrolou,“ dodal Kochan z HighSky Brokers.