Středa 28. července. Svátek má Viktor.

Zahájení obchodování s emisí akcií společnosti Tatry mountain resorts

Dne 22. října 2012 bylo zahájeno obchodování s emisí akcií společnosti Tatry mountain resorts, a.s. na hlavním trhu Burzy cenných papírů Praha.

Pražská burza přivítala novou emisi slovenské společnosti Tatry mountain resorts, a.s., která bude obchodována na hlavním trhu burzy pod zkráceným názvem TMR (ISIN SK1120010287) a bude zařazena do systému SPAD. V letošním roce se tak jedná již o třetí nový titul uvedený na jeden z regulovaných trhů Burzy cenných papírů Praha.

Emisi na trh uvádí společnost J&T BANKA, a.s., která společně s dalším členem burzy, společností BH Securities, a.s, bude plnit roli tvůrce trhu pro tuto emisi v prestižním systému SPAD.

„Jsem rád, že na trh přichází společnost, která má za sebou úspěšné projekty v několika sousedních zemích a která se rozhodla své obchodní aktivity rozšiřovat i na území České republiky. Pevně věřím, že listing v Praze emitentovi pomůže v podpoře jeho plánů v ČR, a že si zde emise najde své investory,” říká Petr Koblic, generální ředitel Burzy cenných papírů Praha.

Společnost Tatry mountain resorts vznikla propojením firem Ski Jasná a Tatranské lanové dráhy a je v současné době největším poskytovatelem turistických služeb na Slovensku.