CZK/€ 25.265 -0,04%

CZK/CHF 25.977 -0,36%

30. 04. 2019

Subjekty:

Začíná hlasování o divoké kartě v programu ČSOB pomáhá regionům

Program ČSOB pomáhá regionům, ve kterém banka a veřejnost finančně podpoří lokálně prospěšné projekty, vstupuje do další fáze. Do 20. května je možné hlasovat o projektu, který doplní finálovou čtyřku k třem již vybraným projektům. Jedná se o tzv. divokou kartu.

V jarní části programu se sešel rekordní počet 263 přihlášených projektů. Odborná porota vybrala tři finalisty v každém kraji, kterých je po rozdělení Prahy na dvě části patnáct. Čtvrtý (divoká karta) vzejde z hlasování veřejnosti.

“Rostoucí zájem o program ČSOB pomáhá regionům nám potvrzuje, že lidem není lhostejný život kolem nich a žádný projekt není dost malý a vzdálený, aby si nezískal své nadšené podporovatele. Rádi k tomu svým dílem už sedmým rokem přispíváme,” řekl Petr Hutla, vrchní ředitel a člen představenstva ČSOB.

I letos na jaře rozdá ČSOB v každém z regionů 150 tisíc korun. Dohromady si tak vybrané projekty mezi sebe rozdělí 2 250 000 Kč. Nezisková organizace, která vybere nejvíce od individuálních dárců, dostane největší příspěvek i přímo od ČSOB. Na nejúspěšnější projekt v každém z regionů čeká 50 000 Kč, na další pak 40 000 Kč, 35 000 Kč a 25 000 Kč. Hlavní fáze letošní jarní části programu, tedy výběr příspěvků od individuálních dárců, začíná 31. května a skončí 2. července.

O Programu

Program ČSOB pomáhá regionům byl spuštěn v roce 2013. Od začátku programu získalo podporu 297 projektů po celé republice v celkové výši 33 800 000 Kč. Od roku 2016 je rozdělen na jarní a podzimní část. V poslední podzimní části programu lidé podpořili projekty v regionech celkovou částkou 1 672 791 Kč. Celkem se tedy po započítání příspěvku od ČSOB mezi účastníky rozdělovala částka 3 922 791 Kč.

ČSOB pomáhá regionům si klade za cíl motivovat širokou veřejnost k zájmu o projekty zlepšující její okolí a zároveň vytvořit pro neziskové organizace jednoduchou a efektivní platformu, skrze kterou se mohou ucházet o příspěvky veřejnosti. V závislosti na jejich výši pak rozděluje svou finanční podporu i přímo ČSOB. Svým „soutěžním“ formátem se program snaží motivovat neziskové organizace k co nejlepší a nejrozsáhlejší prezentaci svých konkrétních projektů a přibližuje tak jejich činnost veřejnosti.