CZK/€ 24.380 +0,14%

CZK/CHF 25.162 +0,38%

07. 07. 2022

Y Soft kupuje EveryonePrint

Y Soft, přední poskytovatel kancelářských řešení pro digitální transformaci, dnes oznámil finální dohodu o akvizici společnosti EveryonePrint A/S, lídra na trhu cloudové dokumentové infrastruktury. Akvizicí upevňuje Y Soft svou vedoucí pozici poskytovatele integrované platformy správy tisku a digitalizace dokumentů pro cloudové i serverové instalace.

EveryonePrint s více jak 60 zaměstnanci a centrálou v dánské Kodani nabízí zákazníkům Hybridní Cloudovou Platformu (známá pod obchodní značkou jako HCP), fungující jako alternativa k stávajícím tiskovým infrastrukturám.

Y Soft se rozhodl pro akvizici EveryonePrint díky robustní cloudové architektuře jeho produktu, dlouholeté a rozmanité zkušenosti se SaaS, cloudem a prodejními kanály a díky silnému důrazu na jednoduchost a orientaci na koncového zákazníka. Spojení v sobě nese 40 let společných zkušeností ve správě tisku a workflows, přesahuje 45 tisíc instalací celosvětově a pokrývá více než 120 zemí.

V průběhu několika následujících měsíců Y Soft plánuje začlenit EveryonePrint do vlastní organizace. Y Soft bude pokračovat v prodeji, službách a podpoře obou cloudových produktů (HCP od EveryonePrint a produktové rodiny YSoft SAFEQ Cloud). Technologická synergie mezi oběma společnostmi přinese zákazníkům Y Softu a EveryonePrintu možnost těžit z cloudových inovací, které budou dodávány ještě rychleji a efektivněji díky propojení silných stránek obou společností.

„Jsme nadšení, že můžeme přidat technologii EveryonePrint do naší roadmapy, stejně jako přivítat jeho talentované zaměstnance do Y Softí rodiny,” říká Václav Muchna, CEO a spoluzakladatel Y Softu. „Mohu ujistit zákazníky a partnery EveryonePrintu, že Y Soft bude pokračovat s globální podporou EveryonePrint produktů. Akvizice opět potvrzuje stabilní vizi Y Softu a jeho sílu v inovacích a dodávkách.”

„Globální dosah Y Softu pomůže skvěle naplnit misi EveryonePrintu transformovat svět tisku prostřednictvím cloudu,“ říká Tavs Dalaa, CEO a CTO, EveryonePrintu. „Naši zákazníci nám mohou věřit, že Y Soft bude plně podporovat budoucí funkce a verze našeho produktu,“ dodává. Tavs Dalaa převezme ve Y Softu pozici CTO pro oblast Imaging.

„Y Soft pokračuje v upevňování své pozice na trhu správy tisku díky svým inovacím a akvizicím,“ říká Robert Palmer, viceprezident výzkumu v IDC pro skupinu Imaging, Printing, a Document Solutions. „S akvizicí EveryonePrintu získá Y Soft významné množství instalací, technologická aktiva a zdroje k posílení své cloudové strategie. Zároveň navýší své kapacity pro zákazníky a partnery hledající bezpečný, produktivní a efektivní ekosystém cloudového tisku pro hybridní kanceláře.“

Y Soft je jednotný poskytovatel HW a SW řešení pro zákazníky hledající plně integrovanou platformu, kam mohou přidávat nové funkcionality podle potřeby, přičemž chrání své investice do technologií bez nutnosti využití řady dodavatelů a podpůrných kontraktů. Pro partnerské prodejce znamená jednotná platforma ekonomicky výhodnější škálování a více cest na trh. Silné vazby na všechny dodavatele multifunkčních zařízení přináší zákazníkům integrovanou platformu, ze které může těžit každý. Akvizice bude dokončena v červenci 2022 s ohledem na probíhající regulatorní schválení. Finanční podmínky akvizice nejsou zveřejňovány.