CZK/€ 23.840 +0,48%

CZK/CHF 23.927 +0,76%

12. 08. 2019

WBTCB rozšiřuje síť bitcoinmatů na Slovensku, má jich už 40

Praha 12. srpna 2019 – Tuzemská kryptoměnová jednička WBTCB pokračuje v expanzi na slovenském trhu. Společnost spustila dva nové bitcoinmaty v Žilině a Banské Bystrici a zvýšila tak jejich celkový počet v obou zemích na více než 40. Bitcoinmaty fungují v Popradu, Prešově, Michalovcích a dva v Bratislavě.

WBTCB letos na Slovensku vzrostly  tržby o 193 procent a v druhé části roku očekává další růst.

Novinkou je rovněž spuštění zákaznického servisu v rámci platformy Bitstock ve slovenském jazyce. Do konce roku bude následovat zprovoznění několika dalších bitcoinmatů. Rozšíří se také spolupráce se sítí prodejen GECO, které v současnosti nabízí směnu bitcoinů na 34/50 místech na Slovensku.

„Na Slovensku rosteme raketovým tempem, které se navíc ještě zvyšuje. Zatímco v lednu jsme zaznamenali nárůst tržeb o 25 procent, v květnu to bylo 500 procent,“ říká ředitel a majitel WBTCB Martin Stránský.

V posledních měsících zájem o bitcoiny mezi Čechy a Slováky výrazně roste, což souvisí s posilováním jeho kurzu. Bitcoin se v současnosti obchoduje okolo 12 000 dolarů, což je více než dvojnásobek proti polovině května.

O bitcoinech slyšelo podle agentury STEM/MARK 76 procent Čechů, tři procenta do nich již investovaly a desetina dotázaných o tom uvažuje. Také z červencového průzkumu agentury Ipsos vyplývá, že přibližně každý dvacátý Čech dává přednost kryptoměně nebo bitcoinu. Jejich rostoucí hodnota se rovněž odráží v poptávce po investicích do kryptoměny.

WBTCB je společností s nejširší nabídkou směny bitcoinů na trhu. Na trhu působí již více než pět let. Kromě klasické směny přes bankovní účet nebo bitcoinmat nabízí WBTCB hotovostní řešení nákupu a prodeje přes partnerskou síť prodejen GECO nebo přes rozhraní NEO účtu české Expobank CZ. Jako jediní nabízíme kompletní zákaznický servis na našem klientském centru na Arbesově náměstí v Praze.

Tisková zpráva  WBTCB (World BTC business)