CZK/€ 25.320 +0,18%

CZK/CHF 25.813 +0,21%

07. 03. 2019

Výzva k akci: Na přihlášku do PowerUp! zbývá už jen 6 dní

Do pátého ročníku PowerUp!, největší soutěže pro startupy ze střední a východní Evropy, se můžete přihlásit již jen do 11. března. Soutěž pořádaná společností InnoEnergy přináší začínajícím firmám skvělou příležitost pro rozvoj podnikání a vstup na mezinárodní trhy. Mají možnost vyhrát 50 000€ a získat pro svůj projekt externí financování až do výše 150 000€. Účastníci PowerUp! navíc mají unikátní šanci ukázat své nápady mezinárodní síti partnerů a rozšířit své podnikání na globální úroveň.

Tento rok se soutěž zaměřuje na start-upy působící v oblastech energií, mobility, vytápění, čistých a chytrých technologií. InnoEnergy bude klást zvláštní důraz na téma čistého ovzduší, neboť to se bezprostředně dotýká života každého člověka. Speciální ocenění The Clean Air Challenge award proto bude uděleno start-upu, jehož řešení významně přispěje k boji se smogem a znečištěním ovzduší.

Finanční ceny jsou pouze jedním z mnoha aspektů, které činí soutěž PowerUp! tak unikátní. Stejně důležitá je šance připojit se k programu Highway®. Tento prestižní byznys akcelerátor společnosti InnoEnergy umožní začínajícím firmám přístup k mezinárodní síti potenciálních obchodních partnerů, odborným konzultacím s profesionály InnoEnergy a k financování až ve výši 150 000€.

„Ti, kteří se připojí k programu Highway®, mohou očekávat podporu v široké škále oblastí, zahrnující právní problematiku, ochranu duševního vlastnictví, metodologickou podporu a mnoho dalšího. Spolupracujeme s řadou výzkumných institucí a univerzit, které kooperují s inženýry a technologickými experty působícími v mnoha různých oblastech a vědních disciplínách. Zároveň také pomáháme start-upům s hledáním a zajištěním jejich prvních zákazníků, čímž je směřujeme na cestu k úspěšné budoucnosti,“ komentuje Jakub Miler, generální ředitel InnoEnergy pro střední Evropu.

Start-upy, které projdou přihlašovacím sítem, budou přizvány na bootcampy vedené uznávanými mezinárodními business mentory. Tyto campy je připraví na národní a evropské finále, kde budou prezentovat své nápady skupině investorů a expertům z oblasti průmyslu. Vítěz bude vybrán 21. května v polském Krakově na
Impact‘19 – největší ekonomické konferenci ve střední a východní Evropě.

Loňským vítězem národního kola se mezi 24 přihlášenými stala společnost Neuron Soundware, která vyvinula technologii na bázi umělé inteligence, schopnou díky rozsáhlé neuronové síti rozumět zvukovým a vibračním signálům a následně odhalovat různé odchylky a poruchy ve strojích. Ve velkém finále pak získala třetí místo. Celkem se loni o vítězství ucházelo 299 start-upů z 24 zemí střední a východní Evropy.

Pro účast v soutěži je nezbytné, aby firmy měly svůj prezentační tým, měly vyřešené právní náležitosti a nabízely produkty nebo služby, které mohou být uvedeny na trh do dvou let. Podrobné podmínky pro účast, přihlašovací formulář a veškeré potřebné informace jsou k dispozici na www.powerup.innoenergy.com.

Uzávěrka registrací je 11. března 2019.

Tisková zpráva InnoEnergy