Neděle 01. listopadu. Svátek má Felix.

Výtěžek z aukce medailí s Karlem Gottem podpoří Nadaci Naše dítě

Investice 23.05.2014 | 18:46 0 Komentářů

V hotelu Le Palais v Praze včera Česká mincovna spolu s Karlem Gottem vydražila medaile s jeho portrétem. Výtěžek ve výši 100 000 Kč putoval Nadaci Naše dítě. Šek předal ředitelce nadace, Zuzaně Baudyšové, ředitel České mincovny, Radek Šulta. „Věřím, že peníze pomůžou přesně tam, kde je třeba,“ uvedl Šulta. (Tisková zpráva: Česká mincovna)

Dražba se konala o medaile s portrétem Karla Gotta, a to o zlaté uncové s pořadovým číslem 1 v české, ruské, německé a anglické verzi, a dále o „jedničky“ kilogramových zlatých a stříbrných medailí. V rámci večera vystoupila kapela Swinging Quartet a Jan Smigmator, se kterou si Karel Gott také s chutí zazpíval píseň „Fly Me to The Moon“.

„V listopadu jsem měl tu čest vyrazit si první medaili a věděl jsem, že ji věnuji na dobročinné účely. Už v té chvíli jsem měl na mysli Nadaci Naše dítě a věděl jsem, že tady bude v dobrých rukou,“ uvedl Karel Gott.

Zuzana Baudyšová, která je ředitelkou nadace již 20 let, je z výtěžku aukce nadšená: „Děkuji České mincovně a Karlu Gottovi za to, že mají srdce na pravém místě,“ řekla.