Úterý 20. dubna. Svátek má Marcela.

Výtěžek Karty dobré vůle za loňský rok činí

Banky ČSOB 19.01.2015 | 12:13 0 Komentářů

Klienti ČSOB Private Banking mohou od dubna 2014 využívat speciální debetní bezkontaktní platební kartu World Elite, která odvádí z každé transakce 0,6 % na charitu. Kartou platí již více než 460 klientů a díky jejich útratám banka za loňský rok rozdělí mezi pět neziskových organizací celkem 668 tisíc korun. Vybrané peníze budou využity na projekty významných neziskových organizací – Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové, Nadace VIA, Nadačního fondu Českého rozhlasu – projektu Světluška, Nadace Václava a Livie Klausových a Nadace Charty 77 – Konta Bariéry.

„Do našich charitativních projektů se snažíme zapojovat i naše klienty. Proto při vytváření této exkluzivní karty bylo její propojení na charitu z transakcí přirozeným a zároveň inovativním krokem. Chtěli jsme dát klientům možnost nechat se vtáhnout do dobročinnosti a myslím si, že se nám to povedlo. Klienti přijali kartu s tímto příběhem s velkým nadšením. Ví totiž, že kromě toho, že jim karta přináší služby jako je pojištění či jiné výhody, tak právě díky samotnému utrácení pomáhají,“ říká Tomáš Jelínek, ředitel teplické pobočky ČSOB Private Banking, který stojí za vznikem této karty. „Náš cílový stav je, aby kartu využívalo 700 našich klientů na konci tohoto roku a rádi bychom rozdělili dva miliony korun,“ doplňuje Tomáš Jelínek.

Výběr kandidátů pro rozdělení získaných finančních prostředků mezi neziskové organizace byl prováděn ve spolupráci s útvarem Společenské odpovědnosti ČSOB, který má s podobnými akcemi velké zkušenosti a má v této oblasti výborný přehled. Vybrané neziskové organizace respektují preference klientů ČSOB Private Banking. „Banka svými aktivitami v oblasti společenské odpovědnosti podporuje neziskový sektor již dlouhodobě a snaží se přicházet s iniciativami na podporu individuálního dárcovství. Možnost přispívat organizacím prostřednictvím každodenních platebních transakcí je však novinkou a zároveň jedinečnou možností, jak na projektech spolupracovat s našimi klienty, což je zajímavé pro všechny strany,“ komentuje Alena Králíková, manažerka společenské odpovědnosti ČSOB. „Jsem ráda, že jsme mohli pomoci různým skupinám lidí – dětem s mozkovou obrnou, těm, kterým se stal nějaký úraz, či zajistit asistenční pomoc po nevidomé děti i dospělé a také přispět na různé prospěšné regionální projekty,“ uzavírá Alena Králíková.

ČSOB Private Banking je spojen s filantropií již poměrně dlouho a samotní privátní bankéři každoročně uskutečňují sbírky na pomoc potřebným nebo se účastní projektu Sport pro charitu, kde vyběhávají prostředky pro obdobné účely. Do těchto aktivit se snaží zapojovat i své klienty.