Úterý 22. června. Svátek má Pavla.

Vylepšené životní pojištění FairLife 2.0 se přizpůsobí každé věkové kategorii

Pojišťovna MetLife představila vylepšenou verzi svého vlajkového produktu investičního životního pojištění FairLife. Díky vysoce flexibilnímu nastavení, možnosti průběžných změn a široké škále volitelných pojištění je nový FairLife ideálním řešením jak pro jednotlivce, tak pro rodiny všech věkových kategorií. Mezi nejvýraznější novinky patří vylepšené pojištění trvalých následků úrazu s progresí 850 % a pamětí, opakované plnění z pojištění závažných onemocnění, vylepšená dětská pojištění nebo možnost budoucího zvýšení pojistné částky bez nutnosti zkoumání zdravotního stavu. Kromě kvalitního zajištění proti rizikům nabízí i možnost daňového zvýhodnění, příspěvku zaměstnavatele a také celou řadu odměn a bonusů, včetně slevy za zdravý životní styl.

Nové pojištění FairLife umožňuje na jedné smlouvě pojistit až sedm osob, včetně dětí, a nabízí individuální nastavení délky jednotlivých pojištění a klesající pojistné částky pro tzv. velká rizika, jako jsou smrt, invalidita, trvalé následky úrazu nebo závažná onemocnění. Nejen díky tomu je nové pojištění vhodné pro zajištění osob v různých životních fázích. „Potřeby zajištění se v průběhu života každého z nás logicky mění. Naše produkty jsou standardně tvořeny tak, aby bylo možné je flexibilně upravovat právě v závislosti na jednotlivých životních fázích pojištěných osob, ale u nového pojištění FairLife jsme zašli ještě o něco dál a nabízíme klientům například možnost v budoucnu upravit pojistné částky bez nutnosti dodatečného zkoumání zdravotního stavu,“ vysvětluje Martin Švec, produktový ředitel MetLife. Nový nástroj s názvem Opce je tak vhodný především pro mladší klienty, kteří počítají s tím, že v budoucnu budou chtít upravit pojistnou částku u vybraných krytí, například z důvodu vyšší hypotéky či rozšíření rodiny. Díky opci mohou tuto částku v budoucnu výrazně navýšit, aniž by pojišťovna znovu zkoumala jejich zdravotní stav.

Další novinkou je nové pojištění trvalých následků úrazu s vysokou progresí 850 % a pamětí, kde se pro výpočet progrese u případné druhé a další pojistné události sčítají procentuální ohodnocení z předchozích úrazů. K pojištění závažných onemocnění přibyly závažné komplikace cukrovky a možnost opakované výplaty. „Nové vylepšené pojištění závažných onemocnění reaguje na rostoucí výskyt vážných chorob napříč populací, včetně recidivy onkologických onemocnění. V případě diagnózy a vyplacení pojistného plnění za závažné onemocnění pojištění nezaniká, ale pokračuje dále, a pokud v budoucnu dojde k výskytu onemocnění nového, plnění opět vyplatíme, ať už spolu daná onemocnění souvisí nebo ne,“ popisuje Martin Švec. Mezi volitelná pojištění přibyla také zbrusu nová dětská rizika – invalidita a snížená soběstačnost dítěte.

FairLife navíc klientům přináší celou řadu slev a bonusů, jako například slevu až 30 % v rámci pojištění spojených životů, odměnu za věrnost, slevu až 10 % za pevnou pojistnou částku pro případ smrti hlavního pojištěného nebo oblíbený program MetLife Fair, který odměňuje nekuřáky, osoby pravidelně absolvující preventivní lékařské prohlídky a všechny s méně rizikovým/nemanuálním povoláním. „Celková úspora na pojistném může přesáhnout 30 %, v závislosti na životním stylu, věku a typu zvoleného krytí,“ upřesňuje Martin Švec. Pro pojištěné děti jsou připravené asistenční služby zdarma a v případě, že u nich dojde k úrazu během školních prázdnin, MetLife vyplatí až dvojnásobné plnění.