CZK/€ 25.320 +0,18%

08. 08. 2016

Subjekty:

Vylepšené životní pojištění FairLife 2.0 se přizpůsobí každé věkové kategorii

Nové pojištění FairLife umožňuje na jedné smlouvě pojistit až sedm osob, včetně dětí, a nabízí individuální nastavení délky jednotlivých pojištění a klesající pojistné částky pro tzv. velká rizika, jako jsou smrt, invalidita, trvalé následky úrazu nebo závažná onemocnění. Nejen díky tomu je nové pojištění vhodné pro zajištění osob v různých životních fázích. „Potřeby zajištění se v průběhu života každého z nás logicky mění. Naše produkty jsou standardně tvořeny tak, aby bylo možné je flexibilně upravovat právě v závislosti na jednotlivých životních fázích pojištěných osob, ale u nového pojištění FairLife jsme zašli ještě o něco dál a nabízíme klientům například možnost v budoucnu upravit pojistné částky bez nutnosti dodatečného zkoumání zdravotního stavu,“ vysvětluje Martin Švec, produktový ředitel MetLife. Nový nástroj s názvem Opce je tak vhodný především pro mladší klienty, kteří počítají s tím, že v budoucnu budou chtít upravit pojistnou částku u vybraných krytí, například z důvodu vyšší hypotéky či rozšíření rodiny. Díky opci mohou tuto částku v budoucnu výrazně navýšit, aniž by pojišťovna znovu zkoumala jejich zdravotní stav.

Další novinkou je nové pojištění trvalých následků úrazu s vysokou progresí 850 % a pamětí, kde se pro výpočet progrese u případné druhé a další pojistné události sčítají procentuální ohodnocení z předchozích úrazů. K pojištění závažných onemocnění přibyly závažné komplikace cukrovky a možnost opakované výplaty. „Nové vylepšené pojištění závažných onemocnění reaguje na rostoucí výskyt vážných chorob napříč populací, včetně recidivy onkologických onemocnění. V případě diagnózy a vyplacení pojistného plnění za závažné onemocnění pojištění nezaniká, ale pokračuje dále, a pokud v budoucnu dojde k výskytu onemocnění nového, plnění opět vyplatíme, ať už spolu daná onemocnění souvisí nebo ne,“ popisuje Martin Švec. Mezi volitelná pojištění přibyla také zbrusu nová dětská rizika – invalidita a snížená soběstačnost dítěte.

FairLife navíc klientům přináší celou řadu slev a bonusů, jako například slevu až 30 % v rámci pojištění spojených životů, odměnu za věrnost, slevu až 10 % za pevnou pojistnou částku pro případ smrti hlavního pojištěného nebo oblíbený program MetLife Fair, který odměňuje nekuřáky, osoby pravidelně absolvující preventivní lékařské prohlídky a všechny s méně rizikovým/nemanuálním povoláním. „Celková úspora na pojistném může přesáhnout 30 %, v závislosti na životním stylu, věku a typu zvoleného krytí,“ upřesňuje Martin Švec. Pro pojištěné děti jsou připravené asistenční služby zdarma a v případě, že u nich dojde k úrazu během školních prázdnin, MetLife vyplatí až dvojnásobné plnění.