Neděle 18. dubna. Svátek má Valérie.

Výkonnost fondu Prosperita v roce 2014 dosáhla 14,73 % p.a.

Investice 15.01.2015 | 14:32 0 Komentářů

Otevřenému podílovému fondu PROSPERITA OPF globální spravovaném investiční společností PROSPERITA se v minulém roce opět velmi dařilo, když meziročním růstem podle auditovaných výsledků o 14,73 %, tj. 154 milionu Kč, významně překonal největší světové akciové indexy (Dow Jones + 7,52 %, S&P +11,39 %, Europe 350 + 4,70 %, Word index + 2,10 %). Majetek ve správě fondu PROSPERITA – OPF globální dosahuje k 31. 12. 2014 výše 1 230,3 milionu Kč, resp. 1,6981 Kč na podílový list. PROSPERITA OPF globální patřil v roce 2014 k nejvýnosnějším fondům v České republice. (Tisková zpráva: PROSPERITA OPF)

„Nevyhledáváme krátkodobé zisky, ale dlouhodobě investujeme do perspektivních, podhodnocených, kapitálově silných titulů se stabilním růstem tržeb, peněžních toků a zisku,“ říká Miroslav Kurka, obchodní ředitel investiční společnosti.

Investiční společnost PROSPERITA vznikla v roce 1991, v roce 1992 založila fond PROSPERITA investiční fond, a.s. Po postupné transformaci získal fond v roce 2001 současný název PROSPERITA OPF globální.