CZK/€ 24.740 -0,75%

CZK/CHF 23.823 -0,84%

26. 06. 2012

Subjekty:

Výběry z bankomatů UniCredit jsou v zahraničí stejně levné jako v ČR

„Jednotná sazba za výběr z bankomatu v Česku i zahraničí výrazně usnadňuje cestování turistům na dovolené i lidem vyjíždějícím na služební cesty, kteří si již nemusí hlídat, jestli si s sebou vzali dostatečnou hotovost. Naši klienti mohou mít u sebe bezpečné množství peněz, které právě potřebují, a v případně nutnosti si další obnos vyberou z jakéhokoliv bankomatu skupiny UniCredit bez navýšení nákladů,“ říká Darek Filip, ředitel Household Financing UniCredit Bank.

Klienti UniCredit Bank využívající některé z Osobních nebo Business kont mají dokonce výběry z bankomatů v ČR i v zahraničí zcela zdarma, ostatním je za každý takovýto výběr účtováno pouze 5 Kč. Už pátým rokem tak klienti UniCredit Bank šetří na každém výběru z bankomatu v zahraničí desítky korun.

V současné době mohou klienti UniCredit Bank využít více než 19 000 bankomatů ve 20 evropských zemích, kde působí skupina UniCredit. „V průběhu loňského léta vybírali naši klienti nejčastěji hotovost v Itálii, Chorvatsku, Německu, ale také v Rusku. V počtu výběrů z bankomatů v jednotlivých městech se na prvních místech objevovala Barcelona, Řím, Antalya, Istanbul a Split,“ popisuje Darek Filip, ředitel Household Financing UniCredit Bank.

Češi se naučili na svých cestách šetřit náklady ještě dalším způsobem. V období dovolených UniCredit Bank zaznamenává nárůst zájmu o připojení debetních karet k dvěma účtům, v současnosti se podíl karet navázaných na dva běžné účty v různých měnách pohybuje okolo 6,5 %. Kromě korunového účtu je největší zájem o účet vedený v eurech.

Hlavní výhodou propojení debetní karty se dvěma účty je odstranění kurzového rizika. Pokud klient vybírá z bankomatu v Česku, je mu transakce automaticky odečtena z korunového účtu v poměru 1:1. Pokud vlastní účet v eurech a cestuje na dovolenou do Řecka, Španělska či Itálie, jsou mu veškeré eurové transakce účtovány rovněž v poměru 1:1 z eurového účtu.