CZK/€ 25.265 +0,14%

CZK/£ 29.501 -0,13%

CZK/CHF 26.030 +0,03%

16. 11. 2020

VRgineers rostou tržby a investičně posilují

Společnost VRgineers v uplynulých dnech úspěšně dokončila další investiční kolo, na jehož základě díky stávajícím i novým investorům kapitálově posílila o 2 mil. USD.

Praha / Los Angeles, 16. 11. 2020: Česko-americká firma VRgineers se zabývá vývojem, výrobou a integrací v oblasti virtuální reality pro profesionální použití. Její špičkové VR brýle XTAL jsou díky svým parametrům využívány klienty ve vojenském, automobilovém či leteckém průmyslu po celém světě. VRgineers letos v lednu představili na největším světovém veletrhu moderních technologií CES v Las Vegas novou verzi svých brýlí s rozlišením 8K, tedy dvojnásobným oproti současnému standardu.

Uzavřené investiční kolo je tvořeno navýšením podílů stávajících investorů, mezi které patří například investiční fondy Y Soft Ventures, nebo Nation1, a také přistoupením nových investorů. Mezi ty patří i vývojová HW & SW společnost Quanti, kterou založil v roce 2010 spoluzakladatel a současný CEO VRgineers Marek Polčák.

„Poslední tři roky naše tržby meziročně rostou 2–3 násobným tempem, a to i v době pandemie. Abychom mohli pokračovat v tomto růstu, potřebujeme dodatečné finanční prostředky na rozšíření produktů směrem k našim hlavním odběratelům, mezi které patří například profesionální piloti a instruktoři z civilního i armádního sektoru,” říká Marek Polčák a dodává: „Náš obor se vyvíjí neuvěřitelným tempem a my musíme držet krok. Například již dva měsíce po uvedení modelu XTAL s 8K rozlišením na trh jsme měli dokončenou instalaci 55 zařízení na americké vojenské základně Vance Airforce Base, která je považována za průkopníka nových technologií ve výcviku pilotů amerického letectva.”

VR brýle XTAL však zdaleka nejsou určené jen pro vojenské účely. Jejich parametry oceňují i zákazníci z oblasti automobilového průmyslu, designu, retailu či vědy a výzkumu. Mezi nejvýznamnější patří například NASA, BAE Systems, Audi, BMW, nebo Westfield. V České republice se pak VRgineers podílí například na vizualizaci nových modelů se Škoda Auto nebo ve společností Omnipol na integraci brýlí XTAL do nového trenažéru stíhacího letounu L39NG od Aero Vodochody. „Úzce také spolupracujeme s českými akademickými a vědeckými institucemi, jako jsou například Akademie věd, ČVUT nebo Univerzita Karlova, na kterých vedeme odborné práce a odkud přijímáme nové talenty do našeho týmu,” uzavírá Marek Polčák.